1. Принцип ревізії раптовість визначає:
а) застосування методів і способів перевірки, в момент коли підконтрольні особи цього не чекають;
б) забезпечує такий порядок використання доказів, за якого в основі висновків про розглянуті за сутністю фактах лежать дані про них, які особисто враховуються ревізором і документально встановлюються ним у межах існуючих норм;
в) полягає у виявленні і детальному вивченні всіх форм, що мають значення для ревізії;
г) кожна наступна ревізія починається з моменту закінчення попередньої.
2. Принцип повноти в ревізії означає:
а) застосування методів і способів перевірки, в момент коли підконтрольні особи цього не чекають;
б) забезпечує такий порядок використання доказів, за якого в основі висновків про розглянуті за сутністю фактах лежать дані про них, які особисто враховуються ревізором і документально встановлюються ним у межах існуючих норм;
в) полягає у виявленні і детальному вивченні всіх форм, що мають значення для ревізії;
г) кожна наступна ревізія починається з моменту закінчення попередньої.
3. Ревізія – це:
а) незалежна експертиза стану обліку і звітності;
б) система контрольних дій, що здійснюється перевіряючи ми особами, під час яких встановлюються законність, достовірність і доцільність здійснених господарських операцій безпосередньо на підприємстві, що перевіряється;
в) перевірка виконання працівниками підприємства своїх службових обов’язків;
г)вивчення однієї або кількох тем господарської діяльності підприємства.
4. Поточний контроль:
а) є найбільш повним і глибоким підходом до вивчення виробничої і фінансової діяльності підприємства. Охоплює перевірку правильності та законності проведених господарських операцій на підприємствах, виявляє порушення і зловживання, а також дає можливість розробити заходи щодо усунення недоліків і попередження їх у майбутньому;
б) полягає в тому, що господарська дія перед її здійсненням підлягає спочатку оцінці з погляду її доцільності, законності й ефективності;
в) застосовується у процесі здійснення господарських операцій як працівниками облікових служб, так й іншими працівниками підприємства; проводиться в умовах широкої гласності з залученням усього трудового колективу.
г) включає функції, що здійснюються керівниками підприємства, комбінатів, організацій, установ відповідно до чинного законодавства.
5. Внутрішньогосподарський контроль:
а) є найбільш повним і глибоким підходом до вивчення виробничої і фінансової діяльності підприємства. Охоплює перевірку правильності та законності проведених господарських операцій на підприємствах, виявляє порушення і зловживання, а також дає можливість розробити заходи щодо усунення недоліків і попередження їх у майбутньому;
б) полягає в тому, що господарська дія перед її здійсненням підлягає спочатку оцінці з погляду її доцільності, законності й ефективності;
в) застосовується у процесі здійснення господарських операцій як працівниками облікових служб, так й іншими працівниками підприємства; проводиться в умовах широкої гласності з залученням усього трудового колективу.
г) включає функції, що здійснюються керівниками підприємства, комбінатів, організацій, установ відповідно до чинного законодавства.
6. Що означає принцип контролю «економічність»:
а) передбачає активний вплив суб'єктів контролю на об'єкти шляхом прийняття ефективних управлінських рішень з усуненням виявлених недоліків, профілактики і попередження їх у подальшій діяльності;
б) передбачає здійснення контролю з найменшими витратами, мінімальною кількістю працівників, що володіють спеціальними знаннями і методами контрольної роботи;
в) полягає в застосуванні останніх досягнень науки і техніки, передового досвіду в процесі здійснення контролю. Тому контрольний процес у сучасних умовах має проводиться висококваліфікованими фахівцями, що мають, як правило, професійну підготовку і спеціальний дозвіл (ліцензію) на проведення окремих видів контролю;
г) полягає в поширенні контролю на всі сфери громадського життя і на весь господарський механізм.
7. Що означає принцип контролю «науковість»:
а) передбачає активний вплив суб'єктів контролю на об'єкти шляхом прийняття ефективних управлінських рішень з усуненням виявлених недоліків, профілактики і попередження їх у подальшій діяльності;
б) передбачає здійснення контролю з найменшими витратами, мінімальною кількістю працівників, що володіють спеціальними знаннями і методами контрольної роботи;
в) полягає в застосуванні останніх досягнень науки і техніки, передового досвіду в процесі здійснення контролю. Тому контрольний процес у сучасних умовах має проводиться висококваліфікованими фахівцями, що мають, як правило, професійну підготовку і спеціальний дозвіл (ліцензію) на проведення окремих видів контролю;
г) полягає в поширенні контролю на всі сфери громадського життя і на весь господарський механізм.
8. Принципи контролю - це:
а) плановість, законність, безперервність;
б) обліковість, розподіл, стимулювання;
в) конкретність, вимірювання, економічність;
г) інформативність, ефективність, персоніфікованість.
9. Об’єктами контролю є:
а) підприємства, організації, держава;
б)грошові системи, система оподаткування, система технічного обслуговування;
в) якість продукції, характеристика продукції, сертифікація продукції;
г) касові, банківські, розрахункові операції.
10. Методи документального контролю включають:
а) інвентаризацію;
б) вимірювання;
в) арифметичну перевірку;
г) техніко-економічний аналіз.
11. Принци послідовності в ревізії означає:
а) застосування методів і способів перевірки, в момент коли підконтрольні особи цього не чекають;
б) забезпечує такий порядок використання доказів, за якого в основі висновків про розглянуті за сутністю фактах лежать дані про них, які особисто враховуються ревізором і документально встановлюються ним у межах існуючих норм;
в) полягає у виявленні і детальному вивченні всіх форм, що мають значення для ревізії;
г) кожна наступна ревізія починається з моменту закінчення попередньої.
12. Принцип оцінки факторів, виявлених ревізією передбачає
а) застосування методів і способів перевірки, в момент коли підконтрольні особи цього не чекають;
б) забезпечує такий порядок використання доказів, за якого в основі висновків про розглянуті за сутністю фактах лежать дані про них, які особисто враховуються ревізором і документально встановлюються ним у межах існуючих норм;
в) полягає у виявленні і детальному вивченні всіх форм, що мають значення для ревізії;
г) кожна наступна ревізія починається з моменту закінчення попередньої.
13. Аудиторський контроль – це:
а) право підприємства, компанії, фірми, банку на збереження в таємниці документів, даних, що відображають їх діяльність;
б) система незалежного контролю за порядком здійснення фінансово-господарських операцій обліку і звітності господарюючого суб'єкта;
в) відомості, що знаходяться у власності, користуванні фізичних і юридичних осіб та поширюються у відповідності з передбаченими ними умовами;
г) здійснюється міністерствами, державними комітетами, концернами, асоціаціями відповідно до законодавчих та інших нормативних актів, якими передбачено, що комплексні ревізії і контрольні перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства проводяться з ініціативи власника, тобто органа, якому підпорядковано підприємство на правах власності.
14. Попередній контроль:
а) є найбільш повним і глибоким підходом до вивчення виробничої і фінансової діяльності підприємства. Охоплює перевірку правильності та законності проведених господарських операцій на підприємствах, виявляє порушення і зловживання, а також дає можливість розробити заходи щодо усунення недоліків і попередження їх у майбутньому;
б) полягає в тому, що господарська дія перед її здійсненням підлягає спочатку оцінці з погляду її доцільності, законності й ефективності;
в) застосовується у процесі здійснення господарських операцій як працівниками облікових служб, так й іншими працівниками підприємства; проводиться в умовах широкої гласності з залученням усього трудового колективу.
г) включає функції, що здійснюються керівниками підприємства, комбінатів, організацій, установ відповідно до чинного законодавства.
15. Наступний контроль:
а) є найбільш повним і глибоким підходом до вивчення виробничої і фінансової діяльності підприємства. Охоплює перевірку правильності та законності проведених господарських операцій на підприємствах, виявляє порушення і зловживання, а також дає можливість розробити заходи щодо усунення недоліків і попередження їх у майбутньому;
б) полягає в тому, що господарська дія перед її здійсненням підлягає спочатку оцінці з погляду її доцільності, законності й ефективності;
в) застосовується у процесі здійснення господарських операцій як працівниками облікових служб, так й іншими працівниками підприємства; проводиться в умовах широкої гласності з залученням усього трудового колективу.
г) включає функції, що здійснюються керівниками підприємства, комбінатів, організацій, установ відповідно до чинного законодавства.
16. Що означає принцип контролю «всеосяжність»:
а) передбачає активний вплив суб'єктів контролю на об'єкти шляхом прийняття ефективних управлінських рішень з усуненням виявлених недоліків, профілактики і попередження їх у подальшій діяльності;
б) передбачає здійснення контролю з найменшими витратами, мінімальною кількістю працівників, що володіють спеціальними знаннями і методами контрольної роботи;
в) полягає в застосуванні останніх досягнень науки і техніки, передового досвіду в процесі здійснення контролю. Тому контрольний процес у сучасних умовах має проводиться висококваліфікованими фахівцями, що мають, як правило, професійну підготовку і спеціальний дозвіл (ліцензію) на проведення окремих видів контролю;
г) полягає в поширенні контролю на всі сфери громадського життя і на весь господарський механізм.
17. Що означає принцип контролю «дієвість»:
а) передбачає активний вплив суб'єктів контролю на об'єкти шляхом прийняття ефективних управлінських рішень з усуненням виявлених недоліків, профілактики і попередження їх у подальшій діяльності;
б) передбачає здійснення контролю з найменшими витратами, мінімальною кількістю працівників, що володіють спеціальними знаннями і методами контрольної роботи;
в) полягає в застосуванні останніх досягнень науки і техніки, передового досвіду в процесі здійснення контролю. Тому контрольний процес у сучасних умовах має проводиться висококваліфікованими фахівцями, що мають, як правило, професійну підготовку і спеціальний дозвіл (ліцензію) на проведення окремих видів контролю;
г) полягає в поширенні контролю на всі сфери громадського життя і на весь господарський механізм.
18. Контроль передбачає:
а) самостійну ініціативну систематичну діяльність з метою отримання прибутку;
б) внутрішньо необхідні, сталі й суттєві зв’язки між економічними явищами і процесами;
в) систематичний нагляд за діяльністю суб’єктів економіки з метою своєчасного виявлення відхилень від діючих норм встановлених законодавством;
г) відносини власності між державою і юридичними та фізичними особами в процесі розподілу і споживання частини національного доходу.
19. Головний обов’язок ревізора:
а) вимагати пред’явлення необхідних для перевірки документів;
б) здійснювати якісну перевірку підконтрольного об’єкту;
в) не розголошувати конфіденційну інформацію;
г) проводити інвентаризацію грошових коштів у касі.
20. Методи фактичного контролю включають:
а) огляд підприємства;
б) логічну перевірку;
в)зустрічну перевірку;
г)перевірку відображення господарських операцій у бухгалтерському обліку.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома