У молекулі олеїнової кислоти є один подвійний зв`язок і вісімнадцять атомів Карбону. Внаслідок її взаємодії з воднем утворюється насичена стеаринова кислота. Обчисліть і вкажіть відносну молекулярну масу стеаринової кислоти.
Укажіть фізичні властивості жирів:
1. легші за воду; 2. важчі за воду; 3. не розчиняються у воді; 4. не розчиняються в полярних розчинниках; 5. тверді за нормальних умов.
Укажіть речовини, необхіжні для утворення жирів:
1. етанол; 2. гліцерол; 3. нижчі карбонові кислоти; 4. вуглеводні; 5. вищі карбонові кислоти.
Обчисліть масову частку (%) Карбона в триолеїну.
Укажіть назву продукту гідролізу стеарину
Складіть молекулярну формулу тристеарину. Обчисліть і вкажіть масу (г) даного жиру кількістю речовини 2 моль.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома