14 травня о 18:00Вебінар: Закордонний досвід: принципи взаємодії батьків, вчителів та учнів у закладах освіти (на прикладі школи «Британніка», м. Будапешт)

Страви та кулінарні вироби з борошна

Додано: 15 квітня
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 5 разів
23 запитання
Запитання 1

До якої температури підігрівають воду чи молоко для приготування тіста для вареників?

варіанти відповідей

30–35 °С.

40–45 °С.

50–55 °С.

20–25 °С.

Запитання 2

Як довго потрібно витримати тісто для вареників із пшеничного борошна перед формуванням для набухання клейковини?

варіанти відповідей

 30–40 хвилин.

15–20 хвилин.

50–60 хвилин.

1–1,5 години.

Запитання 3

Вареники по-селянськи подають із ... .

варіанти відповідей

вершковим маслом;

соусом сметанним із цибулею;

цибулею, смаженою із салом і тертим сиром;

сметаною.

Запитання 4

Які вареники подають гарячими в горщиках?

варіанти відповідей

 Із фаршем із ягід.

Із фаршем із яблук чи абрикосів зі свіжим сиром.

Запечені у сметані.

Із гречаною кашею та сиром.

Запитання 5

Тісто готують на кефірі, воді, молоці для вареників ... .

варіанти відповідей

по-селянськи;

по-подільськи

по-домашньому

із гречаного борошна.

Запитання 6

Тісто з такого набору продуктів: борошно пшеничне, сметана, сода питна, сіль, – готують для вареників ... .

варіанти відповідей

по-подільськи;

по-домашньому;

по-селянськи;

запечених.

Запитання 7

Яку страву готують за такою технологією: з борошна, води, яєць, солі замішують круте тісто і залишають на 30–40 хвилин для набухання клейковини. Готове тісто розкачують завтовшки 1 мм, трохи підсушують, нарізають смужками завширшки 1–1,5 см і завдовжки 6–7 см, потім варять у підсоленій воді до готовності. Виймають з окропу, змішують зі смаженим салом, протертим сиром, заливають сметаною і прогрівають у жаровій шафі?

варіанти відповідей

Галушки із салом і цибулею.

Галушки напівв’язкі.

Лазанки з капустою та салом.

Лазанки із салом і сиром.

Запитання 8

Назвати виріб із такими ознаками якості: вироби правильної форми, поверхня гладенька, без тріщин і розривів. Консистенція м’яка. Смак і запах відповідають виробу із прісного тіста з певного виду борошна. Колір на розрізі від світло-сірого до світло-кремового.

варіанти відповідей

Вареники.

Пельмені.

Галушки.

Лазанки.

Запитання 9

За якої температурі смажать млинці і млинчики?

варіанти відповідей

190–200 °С.

220–230 °С

130–180 °С.

110–120 °С. 

Запитання 10

Назвати виріб за такими ознаками якості: форма овальна або кругла, вироби завширшки 5–6 см добре пропечені, политі маслом, або сметаною, або медом, або посипані цукровою пудрою. Смак трохи солодкуватий, в міру солоний. Колір поверхні від золотаво-жовтого до світло-коричневого, на розрізі – жовтий. Консистенція – великопориста, м’яка, еластична.

варіанти відповідей

Налисники з яблуками.

Млинці на кислому молоці.

Присканці (оладки).

Лазанки.

Запитання 11

Назвати страву, яку готують за такою технологією: із гречаного борошна, солі і води замішують некруте тісто. Підготовлене тісто скачують у джгут і нарізають на шматочки масою 10–15 г та варять у підсоленій воді. Готові вироби відкидають на друшляк і змішують із ріпчастою цибулею, підсмаженою на олії або салі.

варіанти відповідей

Галушки з сиром.

Лазанки із салом і сиром.

Галушки гречані із салом чи олією

Галушки напівв’язкі.

Запитання 12

Готові вироби з тіста реалізують протягом ... за температури 6–20 °С.

варіанти відповідей

4 годин;

10 годин;

24 годин;

36 годин. 

Запитання 13

Для яких виробів готують рідке тісто?

варіанти відповідей

Млинчики.

Вареники

Галушки.

Локшина.

Запитання 14

Чому під час смаження млинці погано знімаються з пательні, рвуться? 

варіанти відповідей

Тісто загусте.

Пательня добре нагріта.

Тісто перебродило.

Пательня холодна та не розігріта.

Запитання 15

Скільки часу варять вареники?

варіанти відповідей

15–20 хвилин.

25–30 хвилин

10–15 хвилин

5–7 хвилин.

Запитання 16

Назвати страву, яку готують за такою технологією: з борошна, молока, яєць, соди замішують прісне тісто, розкачують шаром 2–2,5 мм, нарізують невеликими квадратами і з’єднують два протилежні кути квадрата. Варять у підсоленій киплячій воді 10–15 хвилин, відкидають на друшляк, потім трохи підсмажують на вершковому маслі. Подають із медом або сметаною.

варіанти відповідей

Лазанки.

Млинчики.

Буцики.

Галушки. 

Запитання 17

Налисники з м’ясом слід подавати із ... .

варіанти відповідей

сметаною;

вершками

молоком

розтопленим вершковим маслом. 

Запитання 18

Із борошна пшеничного, крохмалю картопляного, молока, яєць, цукру, солі, сала-шпик можна приготувати налисники ... .

варіанти відповідей

із сиром;

поліські;

з капустою

з гарбузом. 

Запитання 19

Як слід нарізати капусту для приготування галушок із капустою?

варіанти відповідей

Соломкою.

Шашками

Брусочками

Дрібно посікти.

Запитання 20

Як довго витримують тісто для вареників із пшеничного борошна перед формуванням для набухання клейковини?

варіанти відповідей

10–15 хвилин.

30–40 хвилин.

50–60 хвилин.

1–1,5 години. 

Запитання 21

Яке співвідношення борошна і води для млинців?

варіанти відповідей

1:4

1:2

1:1

1:3

Запитання 22

Назвати набір сировини для приготування млинчиків.

варіанти відповідей

Борошно пшеничне, молоко або вода, яйця,олія, цукор і сіль.

Борошно, маргарин, цукор, меланж, натрій двовуглекислий, амоній вуглекислий, есенція і сіль

Борошно, масло вершкове, яйця, вода, дріжджі.

Борошно, цукор, меланж, маргарин, сода харчова.

Запитання 23

Які вироби готують з опарного дріжджового тіста?

варіанти відповідей

Рогалики на дріжджах

Вареники

Оладки

Млинці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест