Укажіть вуглеводи, що належать до моносахаридів :
Укажіть вуглевод, що належить до дисахарадів:
Укажіть вуглеводи, що належать до полісахаридів
Укажіть вуглеводи, що не мають солодкого смаку і майже не розчиняються у воді.
Укажіть вуглевод, що в клітинах рослин виконує запасну функцію
Укажіть вуглевод, що входить до складу клітинних стінок рослин
Укажіть вуглевод, який називають "виноградний цукор"
Позначте природну сировину для одержання сахарози
Позначте групу вуглеводів, представником якої є целюлоза:
Позначте речовину, яку використовують для визначення глюкози як багатоатомного спирту:
Позначте реагент, з яким взаємодіє крохмаль:
Укажіть фізичні властивості целюлози:
Напишіть рівняння повного окиснення глюкози і вкажіть суму коефіцієнтів у ньому:
Молекулярна маса сахарози становить:
Виберіть фізичні властивості крохмалю:
Запишіть рівняння молочнокислого бродіння глюкози. Укажіть загальну суму коефіцієнтів для нього
Укажіть тривіальну назву сахарози:
Позначте фізичні властивості глюкози.
Укажіть вуглевод, що за температури близько 170°С перетворюється на карамель
За допомогою якого вуглеводу загущують молочний кисіль?
Чим крохмаль відрізняється від цукрової пудри (сахарози)?
На який вуглевод багаті зерна цієї рослини:
Проаналізуйте твердження. Чи є з-поміж них правильні?
1. Головна функція глюкози у клітинах людини полягає у передаванні спадкової інформації.
2. При діабеті в ролі замінника цукру можна використовувати сорбіт
Розрахуйте масу сахарози необхідну для приготування 250 г розчину сахарози з масовою часткою С12Н22О11 40%?
Вкажіть суму коефіціетнів біля РЕАГЕНТІВ у рівнянні реакції повного окиснення сахарози:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома