Тести
Тема: Соуси
I. Розмістіть у правильній технологічній послідовності технологію приготування соусу сметанного натурального:
-
охолодити пасероване борошно;
-
сметану довести до кипіння;
-
заправити соус сіллю, перцем і варити 3-5хв;
-
борошно злегка спасерувати;
-
борошняну пасеровку з'єднати з вершковим маслом;
-
поступово з'єднати борошняну пасеровку з розігрітою сметаною;
-
довести соус до кипіння;
-
процідити соус.
II. Розмістіть у правильній технологічній послідовності технологію приготування соусу яблучного:
-
Заправити соус корицею;
-
Розвести в охолодженому відварі крохмалем;
-
Яблука помити;
-
Нарізані яблука припустити у воді;
-
Яблука протерти до утворення пюре;
-
Яблука почистити, нарізати скибочками;
-
Пюре з'єднати з відваром;
-
Влити розтоплений крохмаль;
-
Довести до готовності;
-
Додати цукор, лимонну кислоту, довести до кипіння