Тестова робота "Вуглеводи"

Про матеріал
Тестову роботу можна використовувати для узагальнення та систематизації знань учнів 9 - х класів з метою перевірки ступеня сформованості предметної компетентності з теми "Вуглеводи". Також можна використовувати для роботи з учнями з особливими освітніми потребами.
Перегляд файлу

Тестова робота з теми «Вуглеводи»

  1. Які вуглеводі належать до полісахаридів:

А) глюкоза, фруктоза;     Б) сахароза, мальтоза;     В) крохмаль, целюлоза?

  1. Молекулярна формула сахарози:

А) С12Н22О11;           Б) ( - С6Н10О5 -)n;           В) С6Н12О6.

  1. Глюкоза утворюється під час:

А) бродіння;          Б) фотосинтезу;           В) відновлення.

  1. До моносахаридів належать:

А) сполуки, що гідролізують з утворенням двох молекул, простіших за будовою;

Б) сполуки, що гідролізують з утворенням  n  молекул, простіших за будовою;

В) сполуки, що не піддаються гідролізу.

  1. За допомогою якої реакції встановили, що сахароза – дисахарид:

А) спиртового бродіння;     Б) гідролізу;     В) гідрування?

  1. Укажіть формулу продукту гідролізу целюлози:

А) C6H10O5;         Б) C6H12O6;       В) C12H22O11.

  1. Виявити глюкозу в продуктах гідролізу крохмалю можна:

А) реакцією взаємодії з купрум (ІІ) гідроксидом без нагрівання та при нагріванні;

Б) реакцією з етановою кислотою;

В) взаємодією з амоніачним розчином аргентум (І) оксиду.

  1. Наявність функціональних гідроксильних груп у молекулі сахарози виявляють:

А) дією на неї кислот;

Б) реакцією з гідроксидами Кальцію чи Купруму;

В) реакцією «срібного дзеркала».

  1. Виявити крохмаль серед інших речовин і в харчових продуктах можна:

А) нагріванням із сульфатною кислотою;          Б) дією купрум (ІІ) гідроксиду;

В) дією спиртового розчину йоду.

  1. Що виражає рівняння ( - С6Н10О5 -)n + n H2O → n C6H12O6:

А) гідроліз сахарози;      Б) гідроліз крохмалю і целюлози;      В) гідроліз мальтози?

  1. Укажіть суму всіх коефіцієнтів у рівнянні реакції повного окиснення глюкози:

А) 17;         Б) 18;        В) 19.

  1. Масова частка цукру у склянці чаю (250 мл), куди поклали дві чайні ложки цукру (по 8 г у кожній), становить:

А) 7,8 %;         Б) 3,2%;       В) 6,4%.

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
3332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку