20 червня о 18:00Вебінар: Особливості організації навчальної діяльності учнів, що мають розлади аутистичного спектру

Тестові завдання із зарубіжної літератури для 8 класу з теми «Веди, Біблія, Коран – найдавніші священні книги людства»

Про матеріал
Тестові завдання із зарубіжної літератури для 8 класу з теми «Веди, Біблія, Коран – найдавніші священні книги людства»
Перегляд файлу

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема  «Веди, Біблія, Коран – найдавніші священні книги людства» .

 

Веди -  сонячна мудрість давніх аріїв                                                                                                                 1.Найдавніша священна книга людства:                                                                                                            А.Біблія                                                                                                                                                                      Б.Коран                                                                                                                                                                                   В.Веди                                                                                                                                                                                   2.Веди в перекладі означають:                                                                                                                                                              А.Книга                                                                                                                                                                              Б.Память                                                                                                                                                                             В.Знання                                                                                                                                                                            3.Написані Веди:                                                                                                                                                                                                 А.Санскритом                                                                                                                                                            Б.Арабською  мовою                                                                                                                                                     В.Грецькою мовою                                                                                                                                                                             4.До Вед входять :                                                                                                                                                                          А.3   збірки                                                                                                                                                                           Б.4 збірки                                                                                                                                                                           В.5 збірок                                                                                                                                                              5.Божественний рівень в Ведах утворюють боги в кількості:                                                                                         А.30                                                                                                                                                                                               Б.33                                                                                                                                                                                               В.36                                                                                                                                                                                    6.«Рігведа» - це збірка :                                                                                                                                        А.Заклинань                                                                                                                                                                       Б.Пісень                                                                                                                                                                                В.Гімнів                                                                                                                                                                                7. «Самаведа» - збірка:                                                                                                                                               А.Ритуалів                                                                                                                                                                          Б.Пісень                                                                                                                                                                         В.Заклинань                                                                                                                                                                  8.Верховним повелителем усіх божеств вважали :                                                                                                         А.Д’ яуса                                                                                                                                                                                 Б.Індру                                                                                                                                                                                    В.Сур’ю                                                                                                                                                                                      9.Агні – бог:                                                                                                                                                                       А.Світла                                                                                                                                                                               Б.Вогню                                                                                                                                                                        В.Блискавки                                                                                                                                                                                10. «Він певне знає усе, а може,і він не відає».Ці слова із :                                                                                          А. «Гімну Агні»                                                                                                                                                                             Б. «Гімну до Сонця»                                                                                                                                                                   В. «Гімну до найвищого духу»                                                                                                                                            11.Як у Ведах звали бога Сонця:                                                                                                                                     А.Сур’я                                                                                                                                                                                  Б.Вишну                                                                                                                                                                                                                   В.Брахма                                                                                                                                                                  12.М.Дрогоманов находив аналогії між  Ведами і українськими:                                                                     А.Колядками                                                                                                                                                          Б.Щедрівками                                                                                                                                                               В.Піснями                                                                                                                                                                              Відповіді :1.В; 2.В; 3.А; 4.Б; 5.Б; 6.В; 7.Б; 8.А; 9.Б; 10.В; 11.А; 12.А;

 

 

Біблія – “джерело спокою і сили

1.Біблію писали:

А. Понад 40 авторів

Б. Понад 50 авторів

В. Понад 60 авторів

2. Біблія складається з частин:

А. 3

Б. 4

В. 2

3. Старий Заповіт – це священна книга:

А. Тільки християн

Б. Тільки іудеїв

В. Християн і іудеїв

4. У Новому Заповіті йдеться про союз Бога з:

А. Єврейським народом

Б. З усім людством

В. З Ісусом Христом

5. Старий Заповіт складається з:

А. 4 книг

Б. 5 книг

В. 6 книг

6. Про всесвітній потоп мова йде в книзі:

А. Вихід

Б. Буття

В. Левіт

7. Кохання царя Соломона оспівано в книзі:

А. Псалми

Б. Приповідки

В. Пісня пісень

8. До Нового Заповіту входять:

А. 25 книг

Б. 26 книг

В. 27 книг

9. Хто з богонатхненних стверджував, що Ісус Христос прийшов у світ, щоб послужити людям і віддати за них життя:

А. Марк

Б. Матфей

В. Лука

10. У якій частині Пятикніжжя записано 10 заповідей Бога:

А. Буття

Б. Вихід

В. Числа

11. Новий Заповіт написаний мовою:

А. Грецькою

Б. Арамейською

В. Давньоєврейською

12. Мета Біблії:

А. Засудження того чи іншого вчинку

Б. Схвалення моральності

В. Кожен може обрати свій шлях і нести за нього моральну відповідальність

Відповіді:

1.А; 2.В; 3.В; 4.Б; 5.А; 6.Б; 7.В; 8.Б; 9.А; 10.Б; 11.А; 12.В;

 

 

Старий Заповіт

1. На 7 день Бог:

А. Створив людину

Б. Створив ангелів

В. Відпочивав

2. Дерево, з якого Бог заборонив їсти плоди:

А. Дерево пізнання добра і зла

Б. Дерево мудрості

В. Дерево життя

3. Єву спокусило таке створіння:

А. Ящірка

Б. Змій

В. Дракон

4. І сказав Бог:

А.Нехай буде день

Б. Нехай буде сонце

В. Нехай буде світло

5. І назвав Бог твердь:

А. Водою

Б. Небом

В. Землею

6. Авель:

А. Порав землю

Б. Був пастухом

В. Був вівчарем

7. Жертва Авеля була:

А. З плодів рілля

Б. З птахів

В. З первістків дрібного скоту

8.Жетрва Авеля сподобалася Богу більше, бо:

А. Він приніс її щиро

Б. Їжа, принесена ним була смачнішою

В. Він приніс її раніше брата

9. Каїн повів Авеля в:

А. Поле

Б. Ліс

В. Степ

10. Бог:

А. Убив Каїна

Б. Пробачив його

В. Зробив утікачем і волоцюгою

11. Засіб, використаний в історії про братів:

А. Алегорія

Б. Антитеза

В. Анафора

12. З якою заповіддю перегукується прислівя: На чужий коровай рота не роззявляй:

А. Не свідкуй ложно

Б. Не кради

В. Не зазіхай на дім ближнього

Відповіді:

1.В; 2.А; 3.Б; 4.В; 5.Б; 6.В; 7.В; 8.А; 9.А; 10.В; 11.А; 12.В;                                                                                            

 

 

 

Коран – священна  книга  ісламу

1.Коран – священна книга:                                                                                                                                        А.Християн                                                                                                                                                                      Б.Ісламу                                                                                                                                                                                          В.Індуїзму                                                                                                                                                              2.Батьківщина Корану:                                                                                                                                                    А.Давня Індія                                                                                                                                                          Б.ІзраЇль                                                                                                                                                                    В.Аравійський півострів                                                                                                                                                              3.В перекладі «коран»- це:                                                                                                                                                             А. «Читання вголос, напамять»                                                                                                                                                     Б. «Книги»                                                                                                                                                                                      В. «Знання», «мудрість»                                                                                                                                           4.Початком мусульманського літочислення вважається :                                                                                         А.570 р.                                                                                                                                                                                     Б.610 р.                                                                                                                                                                                     В.622 р.                                                                                                                                                                                  5.Янгол Джібріл прочитав одкровення:                                                                                                                 А.Пророку  Даніїлу                                                                                                                                                    Б.Пророку Єремії                                                                                                                                                 В.Пророку Мухаммаду                                                                                                                                                 6.Цінність Корана:                                                                                                                                                                  А.Як релігійна книга                                                                                                                                                                 Б.Як літературний твір                                                                                                                                                              В.Як історичний твір                                                                                                                                                            7.Мова Корану:                                                                                                                                                    А.Афористична                                                                                                                                                         Б.Алегорична                                                                                                                                                              В.Аналітична                                                                                                                                                                         8.Коран складається із:                                                                                                                                                        А.114 сур                                                                                                                                                                                           Б.110 сур                                                                                                                                                                                      В.120 сур                                                                                                                                                                               9.Коран вважає Ісуса Христа:                                                                                                                                           А.Сином Бога                                                                                                                                                                        Б.Ангелом                                                                                                                                                                      В.Людиною                                                                                                                                                                                10.У Корані повчальними є:                                                                                                                                         А.Притчі                                                                                                                                                                           Б.Легенди                                                                                                                                                                      В.Перекази                                                                                                                                                                                          11.Художні засоби, які широко використані в  книзі:                                                                                                         А.Епітети                                                                                                                                                                      Б.Метафори                                                                                                                                                               В.Порівняння                                                                                                                                                                      12. «Не наближайся до майна сироти».Яка біблійна заповідь близька до цієї:                                                   А.Не вбий                                                                                                                                                                       Б.Не кради                                                                                                                                                                                 В.Шануй батька ій матір                                                                                                                                                 Відповіді : 1.Б; 2.В; 3.А; 4.В; 5.В; 6.Б; 7.А; 8.А; 9.В; 10.А; 11.Б; 12.Б;

 

doc
Додано
2 квітня
Переглядів
63
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку