Тестові завдання з теми: "Приготування страв з овочів і грибів".

Про матеріал
Тестові завдання з теми: "Приготування страв з овочів і грибів".Матеріал для уроку виробничого навчання за професією "Кухар".
Перегляд файлу

Тестові завдання з теми: «Приготування страв з овочів і грибів». Матеріал для уроку виробничого навчання з професії «Кухар».

 

  1. В українській кухні важливе місце після картоплі належить:

а) моркві;

б) столовим бурякам;

в) капусті.

  1. Страви з овочів слід споживати для профілактики і лікування:

а) атеросклерозу;

б) гіпертонії;

в) гіпервітамінозу.

  1. Гарніри з овочів можуть бути:

а) простими і комбінованими;

б) допоміжними і складними;

в) усі варіанти вірні.

  1. Не допускається поєднання в гарнірі:

а) картоплі з кашами;

б) картоплі з бобовими;

в) картоплі з капустою.

  1. Овочі варять:

а) у воді;

б) на парі;

в) усі варіанти вірні.

  1. Норма гарніру на порцію:

а) 500 г;

б) 250 г;

в) 150 г.

  1. Овочі в процесі варіння набувають жовтого відтінку, що зумовлено наявністю:

а) флавонових глікозидів;

б) пігментів-каратиноїдів;

в) барвнику - бетаніну.

  1. Цвітна капуста збереже білий колір, якщо під час її варіння додати кілька крапель:

а) молока;

б) бульйону з птиці;

в) соку лимона.

  1. Різноманітне забарвлення овочів зумовлене наявністю в них:

а) пігментів;

б) мінеральних речовин;

в) вітамінів.

  1.  У власному соку припускають:

а) картоплю. огірки, моркву;

б) гарбуз, помідори, кабачки

в) батат, диню, капусту.

  1.  Овочі смажать двома способами:

а) простими і складними;

б) додатковим і комбінованим;

в) основним і у фритюрі.

  1.  Для смаження використовують овочі:

а) сирі і попередньо запечені;

б) сирі і попередньо пасеровані;

в) сирі і попередньо варені.

  1.  Сирими смажать овочі, які містять достатню кількість:

а) вологи;

б) білків;

в) жирів.

  1.  Сиру картоплю для смаження основним способом нарізують:

а) соломкою або шашками;

б) брусочками або шашками;

в) кільцями або кубиками.

  1.  Оброблені кабачки, баклажани, гарбуз перед смаженням нарізують:

а) кружальцями або скибочками;

б) часточками або брусочками;

в) соломкою або кубиками.

 

 

docx
Додав(-ла)
Водяна Раїса
Додано
17 січня 2021
Переглядів
1009
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку