Тестові завдання з теми: "Приготування супів".

Про матеріал
Тестові завдання з теми: "Приготування супів".Матеріал для уроку виробничого навчання за професією "Кухар".
Перегляд файлу

Тестові завдання з теми: «Приготування супів». Матеріал для уроку виробничого навчання за професією «Кухар».

 

  1.  До заправних перших страв входять:

а) борщі, молочні супи;

б) бульйони солодкі супи;

в) борщі, розсольники.

  1. Обов’язковою складовою борщу є:

 а) буряк столовий червоний;

б) томатне пюре;

в) капуста білокачанна.

  1. Сирими у борщ закладають продукти харчування:

а) томатне пюре, квашену капусту;

б) свіжу білокачанну капусту, картоплю;

в) борошно пшеничне, квасолю.

  1. Спеції і сіль додають у перші страви:

а) за 5-7 хвилин до готовності;

б) на початку варіння;

в) за 10-15 хвилин до готовності.

  1. Картоплю нарізують часточками для борщів:

а) полтавського, флотського;

б) зеленого, флотського;

в) українського, київського.

  1. Борщ український готують на бульйоні:

а) з сільськогосподарської птиці;

б) м’ясо-кістковому;

в) із свинокопченостей.

  1. Основний продукт для приготування капусняків:

а) солоні огірки;

б) квашена капуста;

в) білокачанна капуста.

  1. Капусняк, який готують без картоплі:

а) львівський;

б) запорізький;

в) звичайний.

  1. Обов’язковою складовою розсольників є:

а) мариновані томати;

б) квашена капуста;

 в) солоні огірки.

  1.  Грибну солянку подають:

а) зі сметаною та лимоном;

б) без сметани, але з лимоном;

в) зі сметаною, без лимона.

  1. Для щів свіжу капусту нарізують:

а) соломкою;

б) часточками;

в) шашками.

  1.  Рибну солянку подають:

а) з лимоном і без сметани;

б) зі сметаною та лимоном;

в) зі сметаною і без лимона.

  1.  Розсольник, який готують з додаванням квасолі:

а) розсольник з крупами;

б) розсольник по-домашньому;

в) розсольник домашній.

  1.  Капусняк готують з додаванням пшона:

а) львівський;

б) запорізький;

в) звичайний.

  1. Капусняк звичайний можна готувати на:

а) на бульйоні з яловичини;

б) на рибному бульйоні;

в) на бульйоні з птиці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Водяна Раїса
Додано
17 січня 2021
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку