Топ цікавих фактів про Францію

Про матеріал
Скачайте і подивіться - не пожалкуєте)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

про Францію. Цікаві факти

Номер слайду 2

Площа - 671 308  км²Населення - 66 842 134 Офіційна мова - французька. Столиця - Париж

Номер слайду 3

Державнісимволи. Прапор. Герб

Номер слайду 4

Визначні пам’ятки. Ейфелева вежа Собор Паризької БогоматеріДіснейленд. Тріумфальна арка. Лувр

Номер слайду 5

Визначні пам’ятки. Ейфелева вежа Вежа названа на честь свого творця — архітектора Густава Ейфеля. Інша, народна назва — "Залізна леді". Будівництво вежі було завершено 25 жовтня 1889 року у Парижі. Якщо ви опублікуєте фото освітленій башти, ви порушите закон Франції. Безліч зменшених копій Ейфелевої вежі розкидані по всьому світу. Свої вежі мають Лас-Вегас, Копенгаген, Гаунчжоу, Слобозия, Варна, В’єтнам і навіть місто Актау в Казахстані.

Номер слайду 6

Визначні пам’ятки. Собор Святої СофіїБудівництво Собору почалось у 1163 році, коли було закладено перший камінь, і тривало аж 182 роки. У Соборі Паризької Богоматері дійсно немає жодної стіни. Весь простір займають стовпи, з'єднані арками, а в отворах арок – вітражі. У соборі зберігається Терновий Вінець Ісуса Христа. Кожен з п'яти дзвонів має власне ім’я. Найбільший, який знаходиться у південній вежі, називається Еммануель, його вага понад 13 тонн.

Номер слайду 7

Визначні пам’ятки. Діснейленд. Коли "Діснейленд" відкрився, в ньому було лише 18 атракціонів.14 до сих пір збереглися і готові радувати відвідувачів. Біля замку Сплячої Красуні зарита капсула. Всередині неї лежить таємнича записка. Прочитати послання можна буде тільки в 2035 році. У працівемків Діснейленду дуже суворі правила: тут немає похмурих працівників, навіть прибиральники території повинні бути радісними. У Міккі Мауса 290 костюмів. У Мінні — 200 різних нарядів.

Номер слайду 8

Визначні пам’ятки. Тріумфальна аркаІдея спорудження арки з’явилася в 1806 році після кількох гучних перемог Наполеона. Арка символізувала непереможність армії імператора. Висота Тріумфальної Арки складає 50 метрів, ширина – 45 метрів. На стінах арки перераховані без малого 130 виграних імператором битв. З висоти Тріумфальної арки можна насолоджуватися видом на Ейфелеву вежу, куполи Собору Паризької Богоматері і хмарочоси суперсучасного району Дефанс.

Номер слайду 9

Визначні пам’ятки. Лувр. Лувр – один з найбільших і відомих музеїв світу, в якому зібрано майже 380 000 неповторних шедеврів та антикваріату Назва «Лувр» в перекладі з французької мови означає вовчий ліс. Найпопулярніші експонати Лувру: «Портрет пані Лізи дель Джокондо» (легендарна «Мона Ліза») Леонардо да Вінчі і статуя Венери Мілоської.. Офіційне відкриття Лувру музею відбулося 10 серпня 1793 року.

Номер слайду 10

Традиційністрави

Номер слайду 11

Круасанневеликий хлібо-булочний кондитерський виріб із листкового тіста у формі півмісяця з начинкою або без.

Номер слайду 12

страва провансальських селян, що складалася із цукіні, помідорів, перцю, цибулі, часнику та баклажанів. Рататуй

Номер слайду 13

цінний гриб, що вважається делікатесом. Раніше настільки цінувався, що продавався на вагу золота. Трюфель

Номер слайду 14

для приготування страв використовують лише верхню частину ніжок жаб – стегна. Делікатесом вважають озерних та ставкових жаб. Жаб’ячілапки

Номер слайду 15

вишукана закуска з виноградних равликів. Маложирна і дуже поживна. Ескарго

Номер слайду 16

Цікавіфакти321 Bienevenue en France

Номер слайду 17

Цікавіфакти321 Bienevenue en France. Франція є провідною країною в індустрії моди. Мода завжди була важливою частиною житті країни, і французи добре відомі за їх увагу до модного одягу, а французькі слова от-кутюр та інші увійшли в світовий словник моди. Столиця моди

Номер слайду 18

Цікавіфакти321 Bienevenue en France. Французький подарунок. Статуя свободи буда дарована США від Франції навесні 1885 року.

Номер слайду 19

Цікавіфакти321 Bienevenue en France. Рекордсмен. Франція має найбільшу кількість фортець. Їх налічується майже 5000.

Номер слайду 20

321 Au revoir!

pptx
Додано
13 червня 2022
Переглядів
1246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку