"Трансформаторні підстанції та їх обладнання"

Про матеріал
Трансформаторні підстанції є невід'ємною частиною електроенергетичної системи. Вони відіграють ключову роль у прийманні, перетворенні та розподілі електричної енергії, забезпечуючи стабільне і надійне електропостачання споживачам. Цей матеріал надає всебічний огляд структури, принципів роботи та основного обладнання трансформаторних підстанцій.
Перегляд файлу

image

image

image

image

Масловказівник

imageimageОсушувачі повітря

Силікагель

image

image

Реле захисту

imageЕлектротехнічна сталь  image             Трансформаторне масло

image


image

image

image

Вибр ТП

При вибор трансформатор в необх дно проводити ун ф кац ю їх типорозм р в потужностей для зручност експлуатац ї, зменшення вартост  полегшення резервування.

imageТипи  виконання трансформатор в вибираються в залежност в д умов їх установки, температури, стану довк лля тощо. Для зовн шньої установки найб льш економ чн над йн маслян трансформатори. В забруднених зонах п дприємств при зовн шн й установц застосовуються трансформатори з п дсиленою золяц єю ввод в. Для внутр шньої установки застосовуються сух трансформатори.

Сух трансформатори мають обмежену область використання, оск льки вони дорожче масляних. Їх доц льно використовувати при первинн й напруз не вище 10кВ при

потужност до 1000кВА. В основному вони застосовуються там, де недопустима

установка масляних трансформатор в через пожежонебезпеку, наприклад в

адм н стративних  громадських буд влях, клубах  в нших м сцях, де збирається багато людей, а також у виробничих прим щеннях, небезпечних в пожежному в дношенн .

image

image

image

pdf
Додав(-ла)
Кіцела Аліна
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
22 травня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку