ТРЕНІНГ з профілактики психічного здоров’я педагогів «Самооцінка педагога як шлях до успіху, професійного зростання та гармонійної особистості»

Про матеріал
Самооцінка — це уявлення людини про важливості своєї особистої діяльності в суспільстві і оцінювання себе і власних якостей і почуттів, достоїнств і недоліків, вираз їх відкрито або закрито. Самооцінка – це не хвастощі, це спосіб дізнатися, що ти можеш робити добре, а що – не дуже. Багато хто з нас часто замислюється про те, наскільки ми любимо інших людей або предмети, але не дуже замислюється про те, наскільки ми подобаємося самим собі. Самооцінка не полягає в упевненості, що ти досконалий, тому що ніхто не досконалий. Навіть якщо ти думаєш, що інші здібні абсолютно в усьому, можеш бути впевнений, що і в них є сильні та слабкі сторони. Частина процесу дорослішання – це вміння зосередитись на своїх сильних сторонах, приймати і працювати над власними слабкостями – це, загалом, і є самооцінка!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загадка

Номер слайду 2

САМООЦІНКА

Номер слайду 3

ТРЕНІНГ з профілактики психічного здоров’я педагогів «Самооцінка педагога як шлях до успіху, професійного зростання та гармонійної особистості»Практичний психолог Гелета Ж.Є.

Номер слайду 4

Правила роботи:говорити по черзі,бути активним,висловлюючи свою думку, використовувати Я-повідомлення,бути позитивним до себе та до інших, вчасно вмикати та вимикати мікрофон.

Номер слайду 5

Вправа очікування: «Квітка-семицвітка»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ТЕСТ«Де ви на цьому дереві?»

Номер слайду 13

Психологічний тест на самооцінку особистості

Номер слайду 14

Згадайте, скільки ви обіцяли собі:дотримуватися здорової дієтирегулярно ходити в спортзал або робити зарядкупопросити збільшення до зарплатипрояснити стосунки з партнеромзайнятися тим, чим давно мріяливідкрити власний бізнеспідвищити ціну на свої послугипочати нарешті …Скільки з цих пунктів плану доведено до кінця?Можливо, причина цього – самокритика та знижена самооцінка.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ЯКІ СЛОВА ТА ФРАЗИ ДОПОМОЖУТЬ ПІДВИЩИТИ САМООЦІНКУ?Рядок №1. Я дозволяю собі бути…Рядок №2. Я дозволяю собі помилятися.

Номер слайду 17

Як це застосувати?Коли ви ловите себе на тому, що думаєте негативно, змінюйте думку, додаючи «чарівні» 4 слова. Наприклад, ви думаєте про себе:я слабкийя сором'язливая погано виглядаю. Натомість ви вимовляєте у своїй голові:я дозволяю собі бути слабкимя дозволяю собі бути сором'язливоюя дозволяю собі бути лінивимя дозволяю собі погано виглядати

Номер слайду 18

Інший приклад. Ви думаєте, що інші подумають про вас:він дурнийвона дивнавін повільнийвона зла. Натомість вимовляйте у своїй голові:я дозволяю собі бути дурнимя дозволяю собі бути дивноюя дозволяю собі бути повільнимя дозволяю собі бути злим. Якщо ви помічаєте, що у вас виникає страх помилки, застосуйте фразу «Я дозволяю собі помилятися».

Номер слайду 19

«Найсильнішим фактором процвітаючої свідомості є самооцінка: вірте в те, що можете зробити це, вірте, що заслуговуєте на це, вірте, що отримаєте це». Джері Гілліс

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
16 грудня 2022
Переглядів
422
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку