Презентація заняття з батьками майбутніх першокласників "Вчимося спілкуватися"

Про матеріал

Психолого-педагогічна культура батьків основа збагачення виховного потенціалу сім'ї, найважливіший ресурс розвитку особистості дитини. Однією з умов ефективності формування психолого-педагогічної культури батьків є освоєння педагогами, нових форм взаємодії з сім'єю, а саме проведення батьківських зборів у вигляді тренінгу . Під час тренінгових занять батьки не тільки отримують педагогічні та психологічні знання, а ще вчаться їх застосовувати на практиці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчимося спілкуватися

Номер слайду 2

Вправа “Я хочу похвалитися…” Сядьте в коло, кожен по черзі назвіть своє ім’я та проговоріть фразу, що починається зі слів: “Я хочу похвалитися…”

Номер слайду 3

Правила роботи в групі Бути в ситуації тут і тепер Позитивна налаштованість Говорити коротко Висловлюватися всім учасникам Не перебивати, говорити по черзі Не критикувати, поважати думку іншого Бути щирим та активним Мобільна тиша

Номер слайду 4

Вправа “Чарівний стілець” Сядьте, по черзі, на чарівний стілець в центрі кола, розкажіть групі про свої очікування від тренінгу та про бажання, які виникають.

Номер слайду 5

Вправа “Перетворення” Сядьте в коло. Почергово закінчіть такі речення: Якби я був явищем природи, то я був би …(снігом, дощем, вітром) Якби я був музикою, то я був би…(класикою, роком, джазом) Якби я був дитиною, то я був би …

Номер слайду 6

Вправа “Мій герб” Придумайте і намалюйте свій власний герб, в якому потрібно представити свій образ, своє захоплення, свою професію. Після виконання завдання по черзі представте свою роботу.

Номер слайду 7

Мультфільм про Рай і Пекло

Номер слайду 8

Мозковий штурм “Спілкування це…”

Номер слайду 9

Тест “Батьківський стиль спілкування з дитиною”

Номер слайду 10

Рекомендації щодо виховання: Повірте в неповторність своєї дитини. Не варто вимагати від неї реалізації заданої вами життєвої програми і досягнення поставленої вами мети. Дозвольте дитині бути собою, зі своїми вадами, вразливими місцями та чеснотами. Приймайте її такою, якою вона є.

Номер слайду 11

Не соромтеся виявляти свою любов до дитини, дайте їй зрозуміти, що любитимете її за будь-яких обставин. Не бійтеся «залюбити» своє маля: саджайте його собі на коліна, дивіться йому в очі, обіймайте та цілуйте, коли воно того бажає. Обираючи знаряддя виховного впливу, удавайтеся здебільшого до ласки та заохочення.

Номер слайду 12

Намагайтеся, щоб ваша любов не перетворилася на вседозволеність. Встановіть чіткі межі дозволеного і дозвольте дитині вільно діяти в цих межах. Неухильно дотримуйтесь встановлених вами заборон і дозволів.

Номер слайду 13

Ніколи не давайте дитині особистих негативних оцінкових суджень: «ти поганий», «ти брехливий», «ти злий». Оцінювати треба лише вчинок. Треба казати: «Твій вчинок поганий, але ж ти хороший і розумний хлопчик (дівчинка) і надалі не повинен так робити».

Номер слайду 14

Намагайтеся впливати на дитину проханням . Якщо прохання не виконується, треба переконатись, що воно відповідає вікові й можливостям дитини.

Номер слайду 15

Не забувайте, що шлях до дитячого серця пролягає через гру. Саме у процесі гри ви зможете передати необхідні навички і краще зрозуміти одне одного. Частіше розмовляйте з дитиною, пояснюйте їй незрозумілі явища, ситуації, суть заборон та обмежень.

Номер слайду 16

Нехай не буде жодного дня без прочитаної разом книжки. Розмовляйте з дитиною, розвивайте її мовлення. Щодня цікавтесь її справами, проблемами, переживаннями, досягненнями.

Номер слайду 17

Організовуйте сімейні екскурсії, знайомлячи дитину з населеним пунктом де ви мешкаєте. Привчайте дітей до самообслуговування, формуйте трудові навички та любов до праці (підтримуйте ініціативу й бажання допомагати вам).

Номер слайду 18

Вправа «Незакінчені речення» Висловіть власні судження з приводу тренінгу, доповнюючи незакінчене речення: “Мені було…, тому що …” «Мене здивувало, що...» «Мені сподобалося, що...» «Можливо, було б кра­ще, якби…» Десять ключів успішного виховання

Номер слайду 19

Вправа “Дякую тобі” Утворіть коло. Простягніть руку і скажіть учаснику, що стоїть праворуч : «Спасибі,…, мені було приємно з тобою виконувати вправи». Той, чиє ім'я було названо, звертається зі словами подяки до сусіда: «Спасибі,…., за надану підтримку», - і бере сусіда за руку, і так до завершення кола. На закінчення всі голосно аплодують один одному й кажуть: «Дякую! До зустрічі! » 

ppt
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку