Твір – розповідь на основі власного досвіду в художньому стилі

Про матеріал
Головне завдання матеріалу пригадати, що таке розповідь як стиль мовлення; навчити складати усні твори-розповіді в художньому стилі на основі власного досвіду; розвивати вміння аналізувати чужі тексти-розповіді; активувати вміння знаходити помилки (мовленнєві, лексичні, граматичні ) в тексті та виправляти їх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Твір – розповідь на основі власного досвіду в художньому стилі

Номер слайду 2

Завдання нашого уроку:пригадати, що таке розповідь як стиль мовлення;навчитися складати усні твори-розповіді в художньому стилі на основі власного досвіду; розвивати вміння аналізувати чужі тексти-розповіді; активувати вміння знаходити помилки (мовленнєві, лексичні, граматичні ) в тексті та виправляти їх.

Номер слайду 3

Лінгвістичний діалог. Пригадайте, що таке текст-розповідь? Які ви знаєте типи і стилі мовлення?З яких частин складається розповідь?Як ви розумієте значення слова досвід?

Номер слайду 4

Словникова робота. Твір-розповідь – це звязний текст, усний чи письмовий, у якому послідовно повідомляється про якісь події. Зміст розповіді складається з трьох частин: початок дії – розвиток дії – закінчення. Досвід – сукупність знань, навичок, здобутих у житті і засвоєних або випробуваних на практиці. Художній стиль - це стиль художньоїлітератури, який використовується в художнійтворчості. Провідним завданням художнього стилю є вплив на людську психіку, почуття, думки через зміст і форму створених авторами поетичних, прозових текстів.

Номер слайду 5

Прочитайте уривок розповіді. Які з її частин (початок, розгортання дії, завершення) відсутні? Усно складіть власний варіант твору-розповіді. Ми чесно пообіцяли батькам дотримуватися розпорядку дня. Пообіцяли, що будемо допомагати мамі у веденні господарства. Для цього ми склали список правил, які необхідно виконувати кожного дня. Швидко пообідавши, сіли виконувати домашнє завдання. Схарактеризуйте мовленнєву ситуацію (назвіть учасників, місце, час, умови процесу спілкування)

Номер слайду 6

Поміркуйте, що і в якій послідовності ви могли б розповісти про вечір у своїй родині. Складіть план розповіді. Розповідаючи за планом, використовуйте слова спочатку, потім, тоді, пізніше та ін.

Номер слайду 7

Зразок. Вечір моєї родини. План. Хто першим повертається з роботи (навчання). У якій послідовності сходяться додому всі інші? Хто готує вечерю? Хто допомагає? Де збирається родина після вечері? Як минає вечір у родинному колі? Як закінчується день у вашій сім`ї ?

Номер слайду 8

Підсумки Що було найцікавішим на уроці?Що було найважчим?Де ви можете застосувати здобуті знання?

Номер слайду 9

Ваше завдання: завершити твір-розповідь на основі власного досвіду, готову роботу надіслати на адресу електронної поштиtksyondzyk@gmail.com

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сенік Інна Георгіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лапацька Галина Тимофіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 березня 2020
Переглядів
15506
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку