Творче заняття «Виготовлення вітальної листівки до свята Великодня»

Про матеріал
Розробка майстер-класу для вихованців та їх батьків для самостійного опрацювання, спілкування та створення святкового настрою. Також матеріал може бути використаний на заняттях гуртка декоративно-вжиткового мистецтва.
Перегляд файлу

Розробка майстер-класу для вихованців та їх батьків для самостійного опрацювання теми:

«Виготовлення вітальної листівки до свята Великодня»

Підготувала: керівник гуртка «Творча майстерня»

КПНЗ «ЦДЮТ Металургійного району» КМР

Афтінюк Людмила Володимирівна

 

C:\Users\Андрей\Desktop\КАРАНТИН\изображение_viber_2020-04-14_15-16-43.jpgC:\Users\Андрей\Desktop\КАРАНТИН\изображение_viber_2020-04-14_15-16-53.jpg

Доброго дня, пропоную вашій увазі майстер-клас по виготовленню вітальної листівки до свята Великодня! Давайте розглянемо зразок та приготуємо необхідні матеріали та інструменти.

Для виконання листівки нам знадобиться:

  •                 Аркуш білого картону для основи, розміром 20х15 см.
  •                 Кольоровий папір: жовтого, зеленого, рожевого та червоного кольорів, серветка жовтого кольору, для аплікації курча та квіточок.
  •                 Клей ПВА
  •                 Ножиці
  •                 Кольорові фломастери
  •                 Простий олівець
  •                 Лінійка
  •                 Пряжа жовтого кольору
  •                 Гребінець
  •                 Шаблон листівки у формі яйця з отвором по середині, шаблон курча(голова, крила)
  •                 Блискітки та бантик із золотої стрічки

Листівку виконуємо в техніці кольорової аплікації та виготовлення помпона з ниток.

В ході роботи дотримуємося техніки безпеки!

Готові? Тоді починаємо!

Поетапність виконання роботи:

  1.               Починаємо з виготовлення основи листівки. Складаємо картон навпіл, прикладаємо шаблон у формі яйця до згину обводимо та вирізуємо по контуру, отримуємо основу листівки, яка складається з двох частин.
  2.               На верхній частині обводимо по контуру шаблону коло та вирізаємо. Переводимо отримане коло на нижню частину листівки.
  3.               Переходимо до виготовлення курчати з помпону. Для виготовлення помпону беремо гребінець по середині кладемо нитку довжиною 15см. та починаємо обмотувати гребінець пряжею жовтого кольору приблизно 4 метра, перев’язуємо вузликом по середині, знімаємо з гребінця і ще зав'язуємо щільно один вузлик, розрізаємо отримані петельки, підрівнюємо нитки. Тулуб курчати із помпону готовий.
  4.               Обводимо шаблони голови та крил на жовтому папері (можна намалювати від руки), із червоного паперу вирізаємо об’ємний дзьобик і приклеюємо вирізані деталі на нижню основу, по середині приклеюємо помпон.  Малюємо оченята та лапки.
  5.               Прикрашаємо листівку квітами. Для виготовлення квітки беремо рожевий квадратик 5Х5см складаємо його по діагоналі, отриманий трикутник складаємо ще два рази. На гострий куточок прикладаємо вказівний палець і обводимо, вирізаємо. Ось таку квітку отримуємо, далі робимо ще дві квітки. Серединки квіточок робимо із жовтої серветочки, щільно зминаємо та приклеюємо.
  6.               Із зеленого паперу вирізаємо листочки, для цього папір складаємо навпіл і малюємо листочки, вирізаємо і наклеюємо.
  7.               Переходимо до оформлення верхньої частини листівки. Із рожевого паперу вирізаємо вісім пелюсток довільної форми  і приклеюємо навколо кола, вирізаємо зелені листочки, їм можна придати об’ємної  форми, для цього беремо лінійку кладемо листочок на торець лінійки і здавлюємо листочок. Отримані листочки приклеюємо навколо квітки. Робимо надпис. За бажанням можна прикрасити різними блискітками.

Ось така чудова листівочка в нас вийшла.

Сподіваюсь вам сподобалась наша робота. Спробуйте створити самостійно з використаних технік свою неповторну листівку. Творчих успіхів, працюйте із задоволенням і даруйте тепло своїх рученят рідним та близьким.

 

docx
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку