Творчість Миколи Трублаїні. Пригоди. М. Трублаїні "Шоколад боцмана"

Про матеріал
Творчість Миколи Трублаїні. Пригоди. М. Трублаїні "Шоколад боцмана" презентація
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пригоди. Микола ТрублаЇні «Шоколад боцмана»

Номер слайду 2

Чистомовка. Рі-рі-рі — що ти бачиш угорі? Рю-рю-рю — бачу ясную зорю. Рі-рі-рі — ще що бачиш угорі? Ря-ря-ря — небо синє, як моря. Рі-рі-рі — ще що бачиш угорі? Ри-ри-ри — там літають комарі. Ра-ра-ра — з комарами мошкара. Ра-ра-ра — розбігаймось до утра!

Номер слайду 3

Робота над скоромовкою. Соня смажила млинці, Ось і тісто на руці. Як з роботи прийде тато — Хай він з’їсть млинців багато.

Номер слайду 4

— Дивовижні пригоди Яшки і Машки тривають. Сьогодні ми дізнаємося про ще одну витівку цих невгамовних мавпочок.

Номер слайду 5

Гра «Передбачення». Прочитайте назву оповідання. Спробуйте здогадатися, кому дістанеться шоколад. Чому ви так уважаєте? Прочитайте оповідання (с. 141). Довідкове бюро Каюта — житлове приміщення на кораблі для команди та пасажирів.

Номер слайду 6

Самостійне мовчазне читання учнями оповідання до кінця (с 142). — Що вас розвеселило? — Які картини ви уявляли, дочитуючи оповідання? — Якою ви уявляєте Машку на початку оповідання? — Спробуйте описати почуття Машки в ті хвилини, коли вона сиділа на щоглі. — Які пригоди (несподівані, непередбачені події) трапилися з Яшкою і Машкою під час морської подорожі? Гра «Рибки».

Номер слайду 7

— Чим сподобалися вам твори Миколи Трублаїні? — Чи хотіли б ще зустрітися з героями його творів?

Номер слайду 8

Уявіть себе режисерами. Як би ви побудували сценарій кінофільму за прочитаними творами Миколи Трублаїні? Яким би показали автора оповідань, яку роль йому відвели б?

pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
1588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку