"У світі нових професій"

Про матеріал
Професія — відокремлений у рамках суспільного поділу праці комплекс дій та відповідних знань, що вимагає відповідної освіти чи кваліфікації, які особа може виконувати відносно постійно, та які становлять засоби утримання для неї. Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бабійчук Олександр Йосипович, учитель трудового навчання ХЛ №8 «У світі нових професій» *

Номер слайду 2

Поняття «професія» Вибір професії Види професій Зміст

Номер слайду 3

Професія — відокремлений у рамках суспільного поділу праці комплекс дій та відповідних знань, що вимагає відповідної освіти чи кваліфікації, які особа може виконувати відносно постійно, та які становлять засоби утримання для неї.

Номер слайду 4

Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Т в і й в и б і р

Номер слайду 5

Вибір професії - крок не менш відповідальний, ніж вибір вузу, в якому вам доведеться гризти граніт науки. Від того, наскільки вірно ви зробите вибір професії, залежить багато чого - радість чи горе від 5 років навчання у вузі, протирання штанів на роботі або стрімка кар'єра, робота за фахом або новий вибір професії і пошук себе в нових галузях.

Номер слайду 6

Скласти список цікавих професій Скласти перелік вимог до професії, що обирається Визначити значимість кожної вимоги Оцінити свою відповідність вимогам кожної з професій Підрахувати й проаналізувати результати Перевірити результати Визначити основні практичні кроки до успіху Сім кроків до зваженого рішення:

Номер слайду 7

медичні педагогічні економічні технічні технологічні аграрні мистецькі культурологічні інформатики і зв’язку інші Види професій:

Номер слайду 8

Світ нових професій Колектор - фахівець із повернення боргів, професія виникла близько 5 років тому. Зарплати колекторів, так само як і кредитних брокерів, складаються зі ставки та відсотків.

Номер слайду 9

Джобер - фахівець-посередник на фондовій біржі. Основне завдання - купівля і продаж акцій. Андеррайтер - ще одна нова спеціальність у сфері страхування. Це людина, що описує, оцінює і кваліфікує ризик, формує страховий портфель.

Номер слайду 10

Джобер *

Номер слайду 11

Андеррайтер *

Номер слайду 12

Кредитний менеджер - спеціаліст, який займається розробкою та реалізацією кредитної політики підприємства. Координатор- здійснює координацію взаємодії постачальників і замовника, відстежує рух вантажів, займається веденням фінансових звітів з постачання.

Номер слайду 13

Кредитний менеджер *

Номер слайду 14

Координатор *

Номер слайду 15

Спеціалісти у сфері реклами, РR, маркетингу, продаж, аудит Копірайтер - професія автора рекламних текстів, відносно нова. Сьогодні відзначається попит на копірайтерів, які мають вузьку спеціалізацію і специфічні навики, пов'язані зі створенням концепції рекламної кампанії, рекламних текстів, слоганів, прес-релізів.

Номер слайду 16

Копірайтер *

Номер слайду 17

Тренд-вотчери (рендхантери) - це люди, які відслідковують появу нових тенденцій серед споживачів. Вони завжди поруч з новаторами, завжди у круговерті інформаційних течій, вершки з якої передають компаніям-замовникам. Маркетолог. Головним завданням маркетолога є знання законів ринку, успішне використання яких допоможе досягти максимального результату в бізнесі.

Номер слайду 18

Тренд-вотчери *

Номер слайду 19

Маркетолог *

Номер слайду 20

Макетник - спеціаліст з виготовлення макетів, розміщення компонентів на рекламних макетах, монтажу об'єктів реклами. Неонщик - спеціаліст з зовнішньої реклами, здійснює конструювання і монтаж деталей зовнішньої реклами (вивісок, макетів тощо), необхідно знати особливості обладнання даної техніки, мати допуск до роботи з високою напругою.

Номер слайду 21

Макетник *

Номер слайду 22

Неонщик *

Номер слайду 23

Ріелтор - спеціаліст з продажу нерухомості; працює індивідуально або на фірму, здійснює від свого імені та за свій рахунок або від свого імені, але за рахунок і від імені зацікавленої особи цивільно-правові операції із земельними ділянками, будівлями, спорудами, житловими та нежитловими приміщеннями і правами на них. Скальпер - член біржі, який спекулює на коливаннях цін, що відбуваються протягом дуже коротких проміжків часу, часто-кількох хвилин.

Номер слайду 24

Ріелтор *

Номер слайду 25

Скальпер *

Номер слайду 26

Професії у сфері ресторанного бізнесу, виробництва та торгівлі Мерчендайзер - фахівець з просування продукції в роздрібній і дрібнооптовій торгівлі. Основне його завдання - підтримка позитивного іміджу своєї фірми, забезпечення вигідного розташування продукції на магазинних полицях і відстежування її постійної наявності у продажу. Промоутер - професія передбачає просування якого-небудь товару або послуги. Зазвичай у спеціалістів гнучкий графік.

Номер слайду 27

Мерчендайзер *

Номер слайду 28

Промоутер *

Номер слайду 29

Сейлзмен (англ. - salesman- продавець) - ходить по наметах і пропонує торговцям продукти фірми. Супервайзер (англ. - supervisor - спостерігає, контролюючий) - займається розробкою маршрутів, здійснює спостереження і контроль за діяльністю торговельних представників.

Номер слайду 30

Сейлзмен *

Номер слайду 31

Супервайзер *

Номер слайду 32

Зроби свій вибір!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
14 квітня 2021
Переглядів
755
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку