Учись з задоволенням!

Про матеріал
Матеріал можно використовувати на любих уроках з 5-11 клас. Майстер-клас дає змогу кожному вчителю заінтересувать учнів , дати алгоритм розв"язання різних задач
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Навчатись не для навчання, а для життя»

Номер слайду 2

Мета школи – підготувати до життя, розуміти його, знайти в ньому своє місце. Щоб підготувати учнів до життя, суспільно-корисної праці, школа повинна особливу увагу звертати на ті питання, з якими можуть зустрічатися її вихованці в житті. В цьому і полягають практичні цілі навчання математики. Кожному учневі доведеться в майбутньому розв’язувати різні життєві завдання, тому вчитель повинен подбати, щоб його учні робили все це впевнено і швидко.

Номер слайду 3

Як зазначено в пояснювальній записці до навчальної програми з математики, мета базової загальної середньої освіти – випускник основної школи — це патріот України, який знає її історію; носій української культури, який поважає культуру інших народів; компетентний мовець, що вільно спілкується державною мовою, володіє також рідною (у разі відмінності) й однією чи кількома іноземними мовами, має бажання і здатність до самоосвіти, виявляє активність і відповідальність у громадському й особистому житті, здатний до підприємливості та ініціативності, має уявлення про світобудову, бережно ставиться до природи, безпечно й доцільно використовує досягнення науки і техніки, дотримується здорового способу життя.

Номер слайду 4

Нова Українська Школа Спеціальні компетентності, які необхідні для викладання предметів в сьогоденні, пов’язані з його внутрішньою логікою та місцем в системі знань, висувають перед вчителем особливі завдання.

Номер слайду 5

ПРОФЕСІЙНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ВЧИТЕЛЯ МАТЕМАТИКИ ЯК ЗАГАЛЬНА УМОВА ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ Сучасний педагогічний процес вимагає принципової зміни ролі педагога, його взаємовідносин з учнями, перетворення його в організатора пізнавальної діяльності учнів, а учнів –у активних суб'єктів пізнання і перетворення Основна ідея компетентнісно орієнтованого підходу до навчання полягає у тому, що головним результатом освіти мають стати не окремі знання, навички й уміння, а здатність і готовність людини до ефективної і продуктивної діяльності в різних соціально-значущих ситуаціях. Учитель математики обов’язково має володіти знаннями з психології та педагогіки для кращого розуміння особистості кожного учня, для здійснення індивідуального підходу. Професійні компетентності вчителя утворені комплексом його педагогічних здібностей і можливостей, наявністю вмотивованої спрямованості на навчально-виховний процес, системою необхідних знань, навичок, умінь і досвіду, які постійно вдосконалюються й реалізуються на практиці.

Номер слайду 6

Мета і завдання логіко – математичного розвитку дитини: розвиток пізнавальної активності й елементів навчальної діяльності: -         самостійності; -         самооцінки; -         самоконтролю тощо; розвиток доказового та логічного мислення дитини через взаємодію з предметно – ігровим середовищем; розвиток конструктивного мислення; розширення спектра пізнавальних дій; виховання інтересу до логіко – математичної діяльності.

Номер слайду 7

Завдання № 1 Переставьте три круги так, щоб трикутник став перевернутим

Номер слайду 8

Завдання № 2 Переставьте дві палички та отримайте 4 квадрати.

Номер слайду 9

Завдання № 3 Складіть з 6 паличок 4 трикутники

Номер слайду 10

Універсальний спосіб 3. Намалюй результат 1.Випробуй! 4.ИЗМЕНИ ДЕЙСТВИТЕЛЬНО 2. Зупинись! В чому складність? 4.Зміни ріальність!

Номер слайду 11

Навчайся не для школи, а для життя! Якщо є проблема, застосовуй універсальний спосіб Знайди рішення та порадій за себе! 1. 2.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Математика, Майстер-класи
Додано
26 квітня 2021
Переглядів
550
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку