Україна в геополітичних планах Антанти

Про матеріал
Презентація на тему: "Україна в геополітичних планах країн АНТАНТИ та Троїстого союзу" містить стислу інформацію за темою, поняття, карти та фотографії, що формують одразу кілька компетентностей. Може бути використана як для візуального доповнення уроку, так і для викладання основного уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна в геополітичних планах країн АНТАНТИ та Троїстого союзу

Номер слайду 2

План. Плани країн. Позиції українських політичних сил

Номер слайду 3

Поняття. Автономія -  самовpядування певної частини держави, здійснюване на основі загальнодеpжавних законів чи конституції.

Номер слайду 4

1. Плани Країн. Передумови війни: Загострення суперечностей між провідними країнами;Протистояння двох військових блоків (Антанти та Троїстого блоку).

Номер слайду 5

1 серпня 1914 рік початок Першої світової війни. Всі держави ставили перед собою загарбницькі цілі.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Російська імперія. Захопити Східну Галичину, Північну Буковину та Закарпаття. Австро – Угорщина. Вплив на Західну Україну, приєднання Волині та Поділля. Німеччина. Розширення території за рахунок України

Номер слайду 8

Номер слайду 9

2. Позиції українських політичних сил Карпато-Руський визвольний союз. Виступали за возз’єднання всіх українських земель у складі Російської імперії. Товариство українських поступовців (ТУП)Підтримка Російської імперії, автономія України. Українська соціал-демократична робітнича партія. Розкол на 2 ідеї (1ша допомога Російській імперії, 2га лише автономія України)

pptx
Додано
5 жовтня 2022
Переглядів
169
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку