Українська історія в творах митців

Про матеріал
Презентація "Українська історія в творах митців" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації показано як представити історію розвитку країни через образотворче мистецтво. Представлені різні види робіт в різній техніці, які показують історичні події. Дано Творче завдання: «Особистість в історії» або «Історична подія». Представлено зразки робіт по даній темі виконаних різною технікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська історія в творах митців 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Як українська історія відображалася у творах історичного жанру? Що стає поштовхом для українських митців/мисткинь, щоб створювати картини історичного жанру?

Номер слайду 3

Історія розвитку кожної країни висвітлюється не тільки у літературних творах, а й у роботах музичного та образотворчого мистецтва. Одна зі сторінок світової історії — це історія України з її історичними подіями та героями. Нікіта Тітов. Покрова

Номер слайду 4

Живописці, скульптори, які висвітлювали історію нашої країни, ставили собі за мету пробудити національну свідомість, історичну пам’ять, звернути увагу й утвердити думку про цінність і значимість героїчної історії України. Зокрема, українські художники звертались до теми українського козацтва. Опанас Сластіон. Проводи на Січ. Про які події розповідають ці твори? Що вам відомо про українське козацтво? Уважно роздивіться одяг тих, кого зображено на картинах.

Номер слайду 5

Віра Баринова-Кулеба. Благословіння

Номер слайду 6

Сергій Якутович. Тарас Бульба

Номер слайду 7

Про які події розповідають ці твори? Що вам відомо про українське козацтво? Уважно роздивіться одяг тих, кого зображено на картинах. Олександр Мурашко. Похорон кошового

Номер слайду 8

Значний інтерес викликають і скульптурні роботи історичного жанру. Вони є у кожному населеному пункті нашої країни. Мазур Богдан. Гетьмани. Молитва за Україну. Батурин, Чернігівська область

Номер слайду 9

Олександр Рідний. Меморіал жертвам Голодомору. Харків

Номер слайду 10

Монумент загиблим чорнобильцям. Царичанка, Дніпропетровська область

Номер слайду 11

Борцям за ВОЛЮ і НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, пам'ятник в с. Княгининок Волинська обл.• Чи бачили ви скульптурні композиції, присвячені цим подіям, в інших містах нашої країни? Де? Опишіть їх. Хто є авторами/ авторками тих скульптур?Які ще скульптури на історичні теми вам доводилося бачити?

Номер слайду 12

Сучасні художники створюють роботи, присвячені російсько-українській війні й героям/геройкам, які захищали або захищають наше мирне небо. Михайло Дьяченко. Хрещені вогнем. Проаналізуйте роботи наших сучасних художників. Які події вони відображають у своїх творах? Які твори вам сподобались найбільше? Які емоції вони викликають?

Номер слайду 13

Артур Орльонов. Становлення націїЩоб більше дізнатися про захисників/захисниць, яких зображено на картині Артура Орльонова «Становлення нації», перейдіть за посиланням. Як ви вважаєте, чому робота Артура Орльонова називається «Становлення нації»? Які образотворчі засоби використовують художники, щоб донести свої ідеї до глядачів?

Номер слайду 14

Беата Куркуль. Степан Вікторович Чубенко

Номер слайду 15

Олег Шупляк. Велика битва України з Мордором 2022

Номер слайду 16

Марта Пітчук. Мотанка Перемога. Київське Полісся

Номер слайду 17

У вільний час пограйте в гру на планшеті чи телефоні. Правда чи вигадка?Легенди України. У вільний час переглянь відео на планшеті чи телефоні. Воїни зі сталі

Номер слайду 18

Творче завдання«Особистість в історії»1. «Особистість в історії». Створіть роботу на історичну тему.2. «Історична подія». Створіть роботу на історичну тему (будь-яка історична подія в Україні).«Нескорена Україна» або «Війна 2022року очима дітей». Об’єднайтеся в групи. Дізнайтеся про героїв/геройок вашої місцевості. Підготуйте про нього/неї розповідь. Ознайомте з інформацією, яку ви опрацювали, своїх однокласників. Створіть разом плакат вдячності тим, хто захищає нашу Батьківщину.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Наталія Смирнова
    Величезна подяка за Вашу працю!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 березня
Переглядів
807
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку