Українська мова. Слова, які називають дію предмета (дієслова)

Про матеріал
Продовжуємо знайомитись зі словами, які називають дію предметів, навчаємося розрізняти слова за вказаними ознаками, формуємо вміння ставити запитання до дієслів, сприяємо розвитку культури мовлення, естетичних почуттів. Актуалізація знань. Відгадайте загадки. До слів-відгадок доберіть слова, що означають дії. Робота над вимовою і написанням слова «учитель». Творча робота.С.46.Вправа 7. Вправа 8, с.46. Розвиток зв’язного мовлення. (вправа 9). Усне складання розповіді на тему «Зустрічаємо весну». Домашнє завдання. Виконати вправу 10 (с.47). С.45, знати правило.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 2

Номер слайду 2

Актуалізація знань. На що вказують слова, які відповідають на запитання що робити?, що робить, що робив? що зробить? Як називають ці слова? На які запитання відповідають дієслова, які ви використали при виконанні вправи 5?

Номер слайду 3

- Відгадайте загадки. До слів-відгадок доберіть слова, що означають дії. Плавала, купалася, сухенькою зосталася. (Качка) Живе спокійно, не спішить, вона ніколи не біжить,Під панцирем без страху гуляє… (Черепаха) Мовчить, а багато людей навчить. (Книга)

Номер слайду 4

Робота над вимовою і написанням слова «учитель».- Вимовте слово. Скільки складів є у слові? Назвіть голосні звуки. Який приголосний є м’яким? [л´]. Якими буквами передано на письмі м’якість приголосного звука [л]?- Поміркуйте, яке дієслово «сховалося» у слові «учитель»? На яке запитання відповідає дане дієслово?

Номер слайду 5

Творча робота.(Біжать. Розтанув. Летять. У творі Н. Забіли «Ластівки» ці слова вжиті у другому, четвертому, дев’ятому та одинадцятому реченні).

Номер слайду 6

Вправа 8, с.46

Номер слайду 7

Розвиток зв’язного мовлення. (вправа 9). Усне складання розповіді на тему «Зустрічаємо весну».

Номер слайду 8

Підсумки уроку. З якими словами ви познайомились на уроці? На які запитання відповідають дієслова? Наведіть приклади дієслів, поставте до них запитання.

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Виконати вправу 10 (с.47).

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 серпня
Переглядів
13
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку