Українська мова. Власні і загальні іменники. Велика буква у власних іменниках. Природознавство. Вода. Ключові компетентності: вміння вчитися: навчально-організаційні вмін

Про матеріал
Українська мова. Власні і загальні іменники. Велика буква у власних іменниках. Природознавство. Вода. Ключові компетентності: вміння вчитися: навчально-організаційні вміння і навички: - дотримується режиму розумової праці під час виконання навчальних завдань; загально мовленнєві вміння і навички: - виділяє під час читання і слухання важливі за змістом слова; нове, незрозуміле; контрольно-оцінні вміння: - оцінює свою діяльність за орієнтирами, поданими вчителем; інформаційно-комунікативна: - знаходить у тексті конкретні відомості; загальнокультурна: - дотримується правил поведінки на уроці; здоров’язбережувальна: - розпізнає правильне і неправильне сидіння за партою; соціальна: - співпрацює в команді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ось лунає вже дзвінок. Кличе всіх нас на урок. Нумо дружньо всі сідаймо. Й наш урок розпочинаймо. Вже пора, вгамуватися вам час. Та за парти сісти враз.

Номер слайду 2

Зима-чарівниця вкрила пухким снігом землю.

Номер слайду 3

Сніг [с н' і гᵡ] гол. [ і ] приг. [с н' гᵡ] приг.гл. [с ] приг.дзв. [ н' гᵡ]

Номер слайду 4

Зима [з иᵉ м а]гол. [иᵉ а]приг. [з м ]приг.дзв [з м ]

Номер слайду 5

Робота за вправою 252 (с. 104)Кожен з вас є особливий, Неповторний та грайливий. Коли вас хтось зустрічаєЯк вас звуть завжди питає. А ви відповідь даєте. Та ім’я своє назвете.— Прочитайте вірш Романа Завадовича.— Спишіть вірш. Підкресліть іменники, які називають імена людей.— Чому ці слова пишуться з великої букви?— Яким великим українцям належать ці імена?— Чому виділене слово пишемо з великої букви?— Які ще слова можуть писатися з великої букви?

Номер слайду 6

1. Ознайомлення з теоретичним матеріалом (с. 104)

Номер слайду 7

Красиві наші міста. Славетні Львів, Харків, Одеса. На берегах Дніпра розкинулись такі міста: Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Черкаси, Канів. І все хочеться побачити, скрізь побувати.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА ПЛІДНУ ПРАЦЮ!МОЛОДЦІ!!! ЗАГАЛЬНІ

pptx
Додано
10 лютого 2020
Переглядів
834
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку