Урок - Презентація Штучний інтелект

Про матеріал
Знай омство з поняттямШтучний інтелект.Розкриваються можливості ШІ для навчання та для інтелектуального розвитку учнів .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які можливості Надає штучний інтелектв освіті Штучний інтелект

Номер слайду 2

Штучний інтелект. Штучний інтелект (Ш І) - один з найперспективніших напрямків комп'ютерних наук, який вивчає методи розв'язання задач, для яких не існує способів вирішення. Використання Ш І глобально впливає на життєдіяльність всього суспільства, формуючи нові уявлення про майбутнє і перспективи розвитку надсучасних технологій.

Номер слайду 3

Ш І : чому це важливо в сучасній освіті?У шкільній освіті ШІ відкриває безмежні можливості для інноваційного навчання, дозволяючи переосмислити традиційний підхід та зробити навчання захопливим та ефективним для учнів.

Номер слайду 4

Переваги використання ШІ у шкільній освітіШтучний інтелект дозволяє: Підвищити інтерактивність та зацікавленість учнів у навчальному процесі. Адаптувати навчання до рівня та потреб кожного учня. Зробити процес навчання більш ефективним та доступним.

Номер слайду 5

Як використовувати ШІ учням та вчителям. ШІ як опонент. ШІ-наставник ШІ як персональний тьютор. Допомога у вивченні мови. ШІ як підтримка протягом навчання. Допомога в оцінюванніШІ — асистент учителя. Допомога освітянам з програмою

Номер слайду 6

Інструменти штучного інтелекту. Адаптивні навчальні платформи (Adaptive Learning Platforms, Dream. Box)Чат-боти для навчання (Educational Chatbots)Електронні підручники з розширеною реальністю (Augmented Reality Textbooks)Системи автоматизованої перевірки завдань (Automated Grading Systems)Системи аналізу успішності учнів (Learning Analytics Systems)Платформа Kahoot!

Номер слайду 7

Інноваційні інструменти на основі ШІ Для уроку: тестові завдання, чекліст, презентація,таблиця, флешкартки , ідеї проєктів, ідеї цікавих завдань. Робота з медіа: генерація зображення, озвучення тексту, текст із зображення,текст із відео, видалення фону зображення. Розумний пошук: зображення за темою, добірка матеріалів за темою, матеріали НУШ. Чат: чат за змістом файлу. чат за змістом відео, чат із видатним діячем.

Номер слайду 8

Найкращі математичні додатки Додаток “Кхан Академія”Додаток “Мармурова математика Множення”Додаток “Moose Math”Додаток “Графічний калькулятор Desmos”Додаток “Geo. Gebra Classic”

Номер слайду 9

Фізика. Платформа Ph. ET Interactive Simulations - це набір віртуальних симуляцій, які дозволяють учням вивчати фізичні явища через віртуальні експерименти. Prep. Magic– платформа для візуалізації предметів природничого циклу в цікавій для дітей формі.  Ph. ET – інтерактивне моделювання природних явищ та природничих наук.

Номер слайду 10

Географія. National Geographic Resource Library. Бібліотека ресурсів National Geographic містить енциклопедії, які студенти можуть читати, види діяльності, які вони можуть виконувати, і приголомшливі фотографії, які вони можуть переглядати – і багато іншого! Ph. ET – інтерактивне моделювання природних явищ та природничих наук.

Номер слайду 11

Хімія Анатомія. Розвиваючий ігровий додаток з хімії – Fun. Brain (періодична таблиця)Prep. Magic – платформа для візуалізації предметів природничого циклу в цікавій для дітей формі.Інтерактивна анатомія людини Inner. Body Research.

Номер слайду 12

На допомогу вчителю Deepai – ШІ для творчості на уроках. Deep. AI пропонує набір інструментів, що генерує картинки за текстовими запитами, має у безоплатній версії 11 стилів(реєстрація не потрібна) Paintbytext –  чат «Картина за текстом». Редагуйте свої фотографії та створюйте матеріали для презентацій за письмовими інструкціями за допомогою ШІ (реєстрація не потрібна) Bedtimestory – ШІ для створення історій, що читаються дітям перед сном. Створіть історію про учнів чи свою дитину, уточніть жанр і зазначте художній стиль. Talk to Books – нейромережа, яка  відповідає на запитання цитатами з книг. Вона вміє обробляти абстрактні питання, наприклад, «Що є сенсом життя?» або «Що означає бути людиною?». Поки не розпізнає питання українською мовою, але можна застосовувати на уроках англійської мови

Номер слайду 13

На допомогу вчителю Make. My. Tale — інноваційна платформа, що дозволяє створювати унікальні історії за допомогою ШІ. Оберіть тему, жанр, персонажів, а нейромережа створить казку з ілюстраціями. Є безоплатний (5 історій) і платний тариф. Mubert – нейромережа, яка створює музику за текстовим запитом або за обраним жанром чи настроєм. Kaiber– створить анімований ролик за вказаним зображенням. Pictory – витягне контент з ваших записів  Zoom, Teams і вебінарів. Ідеально підходить для створення відеоконтенту для соціальних мереж. Chat. GPT – створить будь-який текстовий контент: і вправу для занять, і допоможе знайти потрібну інформацію. 

Номер слайду 14

На допомогу вчителю Microsoft Designer – підходить для створення візуалів та дизайнів, як для уроків, так і для просування освітніх продуктів. Тome – створює цілі оповіді з нуля або додає контент за вашим запитом. https://www.myheritage.pl/deep-nostalgia-технологія відтворення відео для анімації облич на фотографіях.https://www.synthesia.io/-це програмне забезпечення для створення реалістичних відео людей, які розмовляють різними мовами або використовують різні жести, міміку та мову тіла.

Номер слайду 15

На допомогу вчителюhttps://www.canva.com/- текст у зображення: автоматично створюйте зображення, а потім спостерігайте, як вони чарівним чином оживають. https://murf.ai/-це інструмент, який дозволяє користувачам перетворювати введений текст у аудіо. ROQED Science інтерактивні 3 D моделі та анімації з природничих наук - додаток який дозволяє вчителю створювати та демонструвати анімації, які можна рухати, обертати, розбирати та дивитись на їх роботу в реальному середовищі.

Номер слайду 16

Чи готові ми до наступу штучного інтелекту?Світ динамічний, і для того, щоб йти в ногу з часом, потрібно адаптуватися до змін та новацій. І найголовніше – розглядати ці можливості не як загрозу, а як допоміжний інструмент професійної діяльності, зокрема освітньої.

Номер слайду 17

pptx
Додано
18 березня
Переглядів
248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку