Урок № 21 Практична робота : «Складання акту та звіту про рух сировини на кухні»

Про матеріал
Заповнення документів: — Акт про реалізацію і видачу виробів кухні; — Акт про продаж і відпуск виробів кухні;
Перегляд файлу

Тема 2. Облік сировини та готової продукції на виробництві

Урок № 21 Практична робота : «Складання акту та звіту про рух сировини  на кухні»

Щодня завідувач виробництвом зобов'язаний звітувати перед бухгалтерією про рух продуктів (сировини) і тари в кухні, а також про кількість реалізованої і відпущеної продукції за найменуваннями.

Звітними документами є:

— Акт про реалізацію і видачу виробів кухні;

— Акт про продаж і відпуск виробів кухні;

— Акт про реалізацію готових виробів кухні за наявні засоби;

— Звіт про рух продуктів і тари на кухні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Акт про реалізацію і видачу виробів кухні використовується на підприємствах громадського харчування, де форма розрахунку дозволяє одержати дані про реалізацію кулінарних виробів за найменуваннями, кількість і вартість.

 

 

 

Акт про реалізацію і видачу виробів кухні

Видана продукція групується на реалізовану за наявні засоби, передану в буфети і роздрібну торговельну мережу. Акт складається на підставі даних касових чеків і денних забірних листів.

Якщо в денний час реалізацію продукції здійснюють за цінами, нижчими, ніж у вечірній, то реалізацію виробів кухні оформляють окремими актами.

Коли підприємству громадського харчування важко визначити кількість реалізованих і відпущених виробів за найменуваннями (наприклад, при самообслуговуванні, "шведський стіл"), складається Акт про продаж і видачу виробів кухні за формою. В акті відбивають дані про видачу продукції працівникам підприємства, а також про видачу по талонах і абонементам.

 

 

 

Акт про продаж і видачу виробів кухні

 

https://pidruchniki.com/imag/buhoblik_audit/kim_bpo/image282.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


docx
Додано
20 березня 2020
Переглядів
1997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку