Урок 3 за творчістю Р. Дала "Чарлі і шоколадна фарика"

Про матеріал
Розробка з розвитку зв'язного мовлення містить матеріали щодо написаяння листа літературному герою з повісті Р. Дала "Чарлі і шоколадна фабрика"
Перегляд файлу

Зоя ВИНОГРАДОВА

Урок №3

Тема. Розвиток  мовлення. Лист-порада літературному персонажу

Мета: розвивати зв,язне писемне мовлення, логічне мислення, творчу уяву; виділяти найголовніші риси персонажів літературного твору; сприяти формуванню негативного ставлення до людських вад, формувати культуру письма.

Хід уроку

І Перевірка домашнього завдання.

1. Повідомлення  учня на тему: «Сучасна фабрика Вонки»

У 1971 компанія з Чікаго Quaker Oats отримала право на використання назв солодощів, згадуваних у повісті «Чарлі і шоколадна фабрика». На ринок були виведені «Вічні Льодяники», цукерки «Умпа-лумпа», по пошті можна було замовити «Набір кондитера від містера Вонка», який включав в себе форми, етикетки та інгредієнти для цукерок і дозволяв приготувати солодощі в домашніх умовах. Надалі виробництвом «солодощів Віллі Вонка» займалася американська компанія «Breaker Confections, пізніше змінила свою назву на Willy Wonka Candy Factory( «Кондитерська фабрика Віллі Вонка»). У 1988 році підприємство та права на бренд були придбані компанією Nestle.

ІІ Оголошення теми, мети уроку

ІІІ Сприйняття і засвоєння учнями навчального матеріалу

1.Слово вчителя

 Листи – це один із варіантів  спілкування між людьми. Вони бувають різні: ділові, дружні, романтичні, веселі і сумні.

 Важливим є уміння писати листи так, щоб адресату було цікаво їх читати.

 Спробуйте написати листа-пораду персонажу казкової повісті «Чарлі і шоколадна фабрика» (завдання за варіантами).

2. Творча робота учнів над листом.

 

IV Домашнє завдання

1. Опрацювати статтю підручника про Туве Янсон, дати відповіді на запитання. Читати повість «Капелюх чарівника».

2. Індивідуальне завдання: «Туве Янсон – художниця»

 

Додаток
«Кінодрібниці  фільму Тіма Бартона «Чарлі  і шоколадна фабрика»»

Фільм Тіма Бартона "Чарлі і шоколадна фабрика" став другою екранізацією цієї казки Даля, яка народилася з дитячих вражень письменника. В.Рептоне, де він навчався, знаходилася знаменита шоколадна фабрика "Кедбері", і звідти до школи часто приходили на дегустацію коробки нових цукерок. Роальд мріяв придумати новий батончик, щоб його похвалив сам містер Кедбері - далекий прототип Віллі Вонки.
  На роль Віллі Вонки пропонувалися кандидатури Стіва Мартіна, Робіна Вільямса, Крістофера Уокена, Ніколаса Кейджа, Уілла Сміта, Бреда Пітта, Майкла Кітона, Джима Керрі і Адама Сендлера. Але Джонні Депп обійшов всіх!
  Діп Рой зіграв всіх умпа-лумпа відразу, і йому для цього довелося повторювати одні й ті ж рухи сотні разів. Хоча потім все перевели в цифру: кожен чоловічок - це окремий твір актора. За те він і отримав мільйон доларів гонорару.
  Епізоду про жахливі дужки, які носить маленький Вонка у фільмі, немає в книзі. це відсилання до власного дитинству Бартона.
  Це другий "шоколадний" фільм Деппа (перший - "Шоколад", знятий в 2000-м). Сам Джонні не любить класичний шоколад, а воліє солодкі плитки.
  Депп так був вражений грою юного Фредді Хаймор у "Чарівній країні", що переконав Тіма Бартона взяти хлопчика на роль Чарлі.
  Для сцени з Верука довелося видресирувати 40 білок. Всього на навчання звірків пішли півроку і мільйон доларів.
  На фільм пішло 927 403 л фальшивого шоколаду (справжній в рідкому вигляді повинен бути весь час гарячим), а в обгортки "Нестле" завернули 110000 пластикових плиток. Фірма, правда, дала і 1850 справжніх. Справжніми були також льодяники на деревах, і рожевий цукровий очерет, і гігантські м'ятні цукерки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
26 лютого 2023
Переглядів
340
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку