Урок "Дитячі образи в літературі"

Про матеріал
Пропоную учнівську презентацію, яку можна використати на уроках із зарубіжної літератури. Тема "Дитячі образи в літературі".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дитячі образи в літературі

Номер слайду 2

Усе в цьому світі починається з дитинства. Це найкраща пора у житті людини, Ще не зроблено багато помилок, світ часто здається ідеальним і якимсь фантастичним: Ще дивен дим, і хата ще казкова, І ще ніяк нічого ще не звуть. І хмари, не прив'язані до слова, От просто так - пливуть собі й пливуть. Ще кожен пальчик сам собі Бетховен. Ще все на світі гарне і моє… Не дивно, що багатьох письменників приваблювала тема дитинства. Адже дитинство – це початок дистанції довжиною в життя. Часто іноді саме в дитячій безпосередності, відкритості, щирості можна побачити справжні почуття . І навіть зрозуміти справжній сенс речей і власного життя. Тому дитячі образи є, мабуть, найяскравішими у літературі. 

Номер слайду 3

Тема знедоленого дитинства, зображення світу дитячих мрій і переживань узіткненні з жорстоким і несправедливо влаштованим світом дорослих є своєрідною візитівкою Чарльза Діккенса. У романі «Пригоди Олівера Твіста» вперше відображено тему самотності дитини в несправедливому «світі жалю й скорботи» і висловлено співчуття, яке червоною ниткою проходить через весь твір.  

Номер слайду 4

Ще одна самотня, знедолена дитина – дівчинка-сирота із оповідання Бориса Грінченка “Дзвоник”. Але, на відміну від моральностійкого Олівера, Наталя не витримує ударів долі…

Номер слайду 5

Одним із найпопулярніших образів світової дитячої літератури є Гаррі Поттер. У серії романів Джоан Ролінґ довела нам, що,незважаючи на значний вплив суспільства, на звички, характер і долю людини, дитина із сильною волею, добрим серцем і щирою душею здатна не загубитися у вирі життєвих подій, не зламатися і стати справжньою яскравою особистістю. Адже перемагають лише сильні духом…

Номер слайду 6

Діти, особливо маленькі, іноді набагато краще розуміють цей світ, ніж дорослі. Він здається для них простішим. Недарма ж кажуть :“ Устами младенца глаголит истина.”Маленький Принц, мандрівник Всесвітом - дитина з думками дорослої освіченої людини, що пережила немало в житті. Він ще раз доводить нам, що все в цьому світі починається з дитинства… І всі дорослі колись були дітьми.

Номер слайду 7

pptx
Додав(-ла)
Байдич Любов
Додано
7 лютого 2020
Переглядів
898
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку