Урок доброти (" Брати наші менші")

Про матеріал
З дітьми слід говорити про добро, показувати на власному прикладі добре та шанобливе ставлення до всього навкруги, в тому числі й до тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок доброти для учнів 5-А класу:“Гуманне та відповідальне ставлення до тварин”

Номер слайду 2

«Маленька людина має бути доброю до усього живого. Лише за цієї умови вона стає вихованою! Доброта відкриває дитині радість буття, радість людських взаємовідносин» В. О. Сухомлинський

Номер слайду 3

У багатьох країнах вважається, що домашні тварини — це частина сім’ї, з такими ж правами, як і в інших її членів. Вони отримують спеціальне медичне обслуговування, здорову їжу тощо, і в той же час, як і раніше страждають від людської жорстокості.

Номер слайду 4

У кожному українському місті чи селі можна зустріти хоча б одну собаку, яка спить на зупинці громадського транспорту або бігає по території місцевого ринку. Іноді бачиш цілу зграю тварин, які спокійнісінько лежать на квітниках або біля магазинів, де іноді їх підгодовують. Та час від часу люди починають скаржитися, що собаки можуть бути агресивними і нападати на людей.

Номер слайду 5

Безпритульних тварин не буває, бувають безвідповідальні господарі!

Номер слайду 6

Розкажи про свого домашнього улюбленця. Як його звуть? ( кличка)Коли вперше ти з ним зустрівся?Як ти доглядаєш за своїм домашнім улюбленцем?

Номер слайду 7

«Велич і моральний прогрес нації можна виміряти тим, як ця нація відноситься до тварин» ( на цей слайд додаєте фото дітей з тваринами)

Номер слайду 8

“У тварин є душа… Я бачив це в їх очах”( на цей слайд додаєте фото дітей з тваринами, домашніми улюбленцями)

Номер слайду 9

«Не кидайте тварин … прошу вас, вони найвідданіші і люблять вас незалежно від того, хто ви і скільки у вас грошей»(на цей слайд додаєте фото дітей з домашніми улюбленцями)

Номер слайду 10

«Дбайливе ставлення до тварин покращує атмосферу навколо нас»( на цей слайд додаєте фото дітей з домашніми улюбленцями)

Номер слайду 11

pptx
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку