Урок "Досліджуємо текст. Весняні зміни в природі. О. Копиленко «Весна іде». Образ весни в поезії. І.Франко «Надійшла весна прекрасна …»"

Про матеріал
7 квітня Дистанційна робота Разом з пробудженням природи від зимового сну на нашій землі, в Україні, починається цикл народніх весняних свят, пов’язаних з стародавніми міфами та віруванням, супроводжених піснями, іграми та хороводами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дистанційне навчання Читання. Досліджуємо текст. Весняні змінив природі. О. Копиленко «Весна іде». Образ весни в поезії. І. Франко «Надійшла весна прекрасна …»

Номер слайду 2

7 квітня. Дистанційна робота

Номер слайду 3

Організація учнів. ЩО ВІЗЬМЕМО НА УРОК?М-мислення. А- активність. Н-наполегливість У-уважність К- кмітливість. Ш-швидкість мислення. В-винахідливість. В-витримку -Настрій?/Супер!/-Погода?/Клас!/-До роботи,все гаразд! -Візьмемо на урок іменники:-уважність-акуратність-старанність-пам’ять

Номер слайду 4

Дихальна артикуляційна вправа

Номер слайду 5

Робота над скоромовкою. Шишки на сосні,Шашки на столі. У Соні шашки,А у Сими – шишки. Повідомлення про давній звичай зустрічі весни;Разом з пробудженням природи від зимового сну на нашій землі, в Україні, починається цикл народніх весняних свят, пов’язаних з стародавніми міфами та віруванням, супроводжених піснями, іграми та хороводами. Народ наш у своїх казках створив чудовий образ весни — гарної молодої дівчини з вінком квітів на голові. Вона, ця дівчина-весна — бажаний і довгожданий гість, її закликають дівчата піснями - веснянками, її зустрічають діти з дарами — солодким печивом у вигляді пташок, її уособлює найкраща з дівчат напередодні Святого Юрія, «Ляля» або «Леля», що одягає на себе білу вишиту сорочку, кладе на голову вінок з весняних квітів, оперізується «зеленим» поясом з трави і квітів і роздає дівчатам дари — вінки.

Номер слайду 6

Народній образ весни — це образ краси, сили і надії. Головним святом весняного циклу є Великдень — найбільше християнське свято нашої Батьківщини, коли ми з глибокою вірою в серці висловлюємо слова: «Воскресне Україна!»Хороводи дівчат, «вулиця» сільської молоді, забави дітей, зустріч птахів, що повертаються з вирію, травневі свята і нарешті «зільник» — чарівна казка нашої старовини. Все це — українська весна, голос предків наших, дорога поезія нашої Батьківщини. Досліджуємо текст.

Номер слайду 7

Весна іде (скорочено) * Олександр Копиленко:https://www.youtube.com/watch?v=LUx. BVX4 Sdng. Послухайте

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Шпаки. Жайворонок. Зяблик

Номер слайду 10

Мати-й-мачуха. Сон-трава

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

Працюємо разом з мамою. Прочитайте вдумливо тільки ключові речення. Розкажіть за ними текст.

Номер слайду 13

Образ весни в поезії

Номер слайду 14

Наша весняна зустріч підійшла до кінця. Домашні завдання: прочитати с.112-112; вивчити вірш напам’ять «Надійшла весна прекрасна.

pptx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
2403
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку