Урок " Інтерактивні ігри на уроках виробничого навчання"

Про матеріал
Ігри на уроці важливі не тільки як засіб активізації навчально – пізнавальної діяльності, а і як перспективний шлях реалізації завдань виховання й розвитку особистості в процесі навчання.
Перегляд файлу

Використання інтерактивних ігор на  уроках виробничого навчання або позакласних заходах.

Використовуючи тільки традиційну організацію освітнього процесу, не можна домогтися стовідсоткової зацікавленості здобувачами освіти обраною професією, підтримати стійке бажання кожного займатися. Проведення нетрадиційних уроків – використання інтерактивних методів у навчанні, позакласних заходів дає можливість доповнити і поглибити знання та вміння здобувачів освітив, розвинути інтерес до професії.

 Використання сучасних інноваційних педагогічних технологій у освітній діяльності, творчих доробок, ексклюзивних ідей допомагають майстру виробничого навчання глибше відкрити особистісний потенціал кожного здобувача освіти, зберегти й зміцнити навчальну мотивацію. Роль педагога при цьому – допомогти, порадити, створити передумови для активного експериментування і пошуків.

Ігрові форми дозволяють пожвавити освітній процес зробити його більш привабливим для здобувачів освіти, підвищують інтерес до професії загалом, активізують мислення та творчу діяльність здобувачів освітив. Сприяють більш ефективному засвоєнню нових знань, умінь і навичок, збагачують індивідуальний досвід, створюють атмосферу творчої співпраці.

У різні періоди розвитку дитини (підлітка) гра відіграє різну функцію. Ф. Шіллер писав: «Через гру людина стає досконалішою».

Суть і зміст ігор повинні поступово ускладнюватися, що вимагає від здобувачів освітив збагачення системи пізнавальних дій.

Ігри на уроці важливі не тільки як засіб активізації навчально – пізнавальної діяльності, а і як перспективний шлях реалізації завдань виховання й розвитку особистості в процесі навчання.

Під час проведення уроків виробничого навчання я використовую програми LearningApps, TheJigsawPuzzles, Wordwall.

 

 

В програмі LearningApps на закріплення знань з теми «Технологія зварювання», «Види швів», «Контроль якості зварних з'єднань»  використовується вікторина з вибором правильної відповіді (https://learningapps.org/display?v=p5qp47ge521)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На опрацювання теми «Дефекти зварних з’єднань» використовується гра «Найти пару» (https://learningapps.org/display?v=pp58ibax521)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На опрацювання теми «Зварювальна дуга та її будова» дається гра «Знайди помилки в тексті»

(https://learningapps.org/display?v=pgv8d79zk21)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для закріплення знань за темою: «Зварні з`єднання. Основні поняття та визначення» гра «Введення тексту»

 ( https://learningapps.org/display?v=pe7wv1z7k21)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також пропонуємо здобувачам освіти розгадати ребуси, що закріплюють знання з теми «Якість зварювальних робіт. Зварні дефекти»: (https://learningapps.org/3146459)

1.

Кожна окрема невідповідність продукції вимогам, установленим нормативною документацією( дефект)

2.

 

 

 

Дефект зварного з’єднання, місцеве зменшення товщини основного металу у вигляді канавок, які розташовуються вздовж межі зварного шва(підріз)

3.

 

 

 

 

Дефект зварного з’єднання, який утворюється при натіканні металу шва на основний метал, але з ним не сплавляється(наплив)

4.

 

 

 

 

 

 

Дефект у вигляді порожнини у зварних швах, які виходять на їх поверхню(свищ)

Та багато інших ребусів.

В програмі Wordwall надається інтерактивна гра «Діаграма з мітками» (Перемістити позначки на їх правильні місця на зображенні) для засвоєння теми «Газове зварювання. Пальник»

(https://wordwall.net/ru/resource/9995565/%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%b8%d0%ba)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В програмі Wordwall надається інтерактивна гра «Діаграма з мітками» (Перемістити позначки на їх правильні місця на зображенні) для засвоєння теми «Газове зварювання. Балони» (https://wordwall.net/ru/resource/10020211/%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%bd%d0%b8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В програмі  TheJigsawPuzzles розроблені декілька пазлів:

 

  1. https://thejigsawpuzzles.com/User-Albums/lvira/amyatnik-svarshchiku-3-jigsaw-puzzle:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. https://thejigsawpuzzles.com/User-Albums/lvira/maska_1-jigsaw-puzzle:

docx
Додав(-ла)
Римар Ельвіра
Додано
12 лютого 2021
Переглядів
1096
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку