Урок із зарубіжної літератури в 6 кл. "Таємниця Різдва"

Про матеріал

Презентація до уроку із зарубіжної літератури в 6 кл. "Таємниця Різдва" узагальнює знання учнів про повість Ч.Діккенса "Різдвяна пісня в прозі" та повість М.Гоголя "Ніч перед Різдвом". Це компаративний урок з використанням різдвяних творів світової літератури та знань з основ християнської культури,використанням інтерактивних технологій. Мета уроку - розвиток навичок компаративного аналізу текстів,формування речової, літературознавчої, полікультурної, соціокультурної, комунікативної компетенцій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

. «Таємниця Різдва» Урок – зустріч з героями творів Ч. Діккенса «Різдвяна пісня в прозі» та М. Гоголя «Ніч перед Різдвом»

Номер слайду 2

. Це радісні дні – дні милосердя і доброти. Нехай в ці дні буде над кожним із нас Боже благословення, його любов та ласка. Ч.Діккенс «Різдвяна пісня в прозі»

Номер слайду 3

. ПРИГАДАЄМО! Фантастика – світ химерних уявлень та образів письменника, те, що засновано на уяві, вигадці, щось чарівне, неймовірне.

Номер слайду 4

. ПРИГАДАЄМО! Повість - епічний твір, що має розгорнутий сюжет, широко охоплює події з життя головного героя, має певну кількість другорядних персонажів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

. Вертеп – різдвяна вулична вистава про народження Христа

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

М.В.Гоголь «Ніч перед Різдвом»

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Особливості «різдвяної» повісті: 1) Дія відбувається напередодні Різдва. 2) Різдвяна ніч дарує диво – перетворює героїв. ( Скрудж перетворюється на доброчесну людину; Оксана закохується у Вакулу; Чуб «прозріває» стосовно Солохи). 3) Фантастичні герої та події. ( Подорож Скруджа з Духами часу – подорож Вакули на чортові до Петербурга – чорт украв місяць – Солоха перетворюється на відьму) 4) Щасливий фінал. ( Скрудж зустрічає Різдво в родині небожа, знаходить щастя в сім’ї; Оксана і Вакула теж одружаться. Вся нечисть вигнана і з села і з людських душ. Перемагає добро, краса і любов).

Номер слайду 31

. Домашнє завдання Напишіть твір – мініатюру за однією з тем: «Традиції святкування Різдва в моїй сім’ї»; «Моя мрія у різдвяну ніч»; «Моя різдвяна історія»

Номер слайду 32

. «Незакінчене речення» Різдвяні повісті Ч.Діккенса і М.Гоголя змусили мене замислитись над тим, що…

Номер слайду 33

. З наступаючим Різдвом Христовим! Будьте веселі та щасливі!

Номер слайду 34

Веселих свят!

ppt
Додано
19 лютого 2018
Переглядів
2779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку