"Урок" Кипятильник КБЕ -25 МІ

Про матеріал
Дана розробка містить матеріали з предмета «Устаткування підприємств громадського харчування»,а саме Тема програми «Допоміжне устаткування»» та тема уроку «Кип’ятильник КБЕ-25 ІМ». В уроці детально викладений матеріал про будову даної машини з усіма особливостями про кожну деталь ; правила експлуатації до машини ( перед початком роботи,під час роботи, по закінченню роботи); малюнок – загальний вигляд та вигляд спереду. До даного уроку створені тести ,що полегшує перевірку знань учнів на дистанційному навчанні.
Перегляд файлу

                                                             КБЕ-25МІ

За принципом дії кип'ятильники поділяються на  апарати безперевної дії періодичної дії. В кип'ятильниках  періодичної дії приготування та  розбір окропу здійснюється  роздільно,а  безперевної дії - одночасно.

                                                                  Будова

1. Корпус - облицьований листами  нержавіючої сталі, являє собою зварну посудину  циліндричної форми. Зверху корпус закривається кришкою,до якої з внутрішнього боку  прикріплено  стакан - відбивач.

2. Кип'ятильна посудина - вмонтована в середину корпуса, вона меньшого діаметра ніж корпус. Кип'ятильна посудина та металевий корпус  з'єднані теплоізоляційним  повітряним прошарком.

3. Нагрівальні елементи - 3  ТЕни  встановлені на дні варільної посудини

4. Збірник окропу - розташований  над кип'ятильною  посудиною , має розбірний кран  через який і зливається готовий окроп.

5. Панель керування  - розташована на корпусі,а в середині нього ,під кип'ятильною посудиною,- автоматичний пусковий пристрій. У сигнальному пристрої ,що складається  із двох  сигнальних ламп, біла  лампа - сигналізуе про подавання напруги на автоматичний пусковий пристрій, зелена - про наявність напруги на  ТЕнах .

6. Живильна коробка -  призначена  для підтримання  постійного рівня води  в кип'ятильній посудині за допомогою  поплавкового пристрою .

7. Верхня та нижня сигнальні трубки -  призначені для зливання  води  в каналізацію у разі переповнення  живильної коробки. Вода в живильну коробку  з водопроводу  надходить через трубу та клапан. Надходження води припиняється коли рівень води на 59-74 мм над живильною коробкою. Живильна коробка  і кип'ятильна посудина  з'єднані між собою живильною трубкою.

8. Автоматика - кип'ятильник  має захист від "сухого ходу" (відсутність води у трубопроводі) та автоматику ,що запобігає переповненню збірника окропом.. Автоматика має 3  електроди - датчики наявності води.  Один - на дні бачка живлення,він вимикає ТЕни  у разі відсутності води у бачку живлення, а два - розміщені на різних рівнях у збірнику окропа.

 

                      D:\Документы\Загрузки\slide-7.jpg

 

             D:\Документы\Загрузки\slide-5.jpg                                                                      Правила експлуатації

Перед початком роботи 

1. Встановити машину на рівну підставку.

2. Перевірити  заземлення,килимок,сан.стан,пульт керування,наявність води у трубопроводі.

3. Відкрити кран на водопроводі та заповнити кипєятильник водою,після чого  зі збірника окріп,що залишився, і перевірити зєєднання  сигнальної трубки з каналізацією.

Під час роботи

1. Включити машину

2. Першу порцію окропу зливають  так як вона може бути не перевареною.

3. В процесі роботи постійно відбирати окріп.

4. Якщо під час роботи  кип'ятильника із сигнальної трубки витікає холодна вода, а із водорозбірного крана - тепла (замість окропу),значить ,несправний  поплавковий пристрій .

5. Інтенсивне виділення пари  свідчить про те ,що  рівень води  в переливній трубці нижчий допустимого або припинилося подавання холодної води в живильну коробку

По закінченню роботи

1. Вимикають машину.

2. Перекривають вентель на  трубопроводі.

3. Кожні 2-3 дні  поверхню електродів  необхідно очищувати від накипи. А один раз на 2-3  місяці виймати та очищувати тени. 

Д/З  самостійно опрацювати  машину, скласти техніку безпеки.

 

docx
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
5797
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку