Урок на тему "Виготовлення вітальної листівки"

Про матеріал
Виготовлення вітальної листівки. Можна використати до весняного жіночого свята.
Перегляд файлу

 

Тема: Виготовлення  вітальної листівки

 Мета : ознайомити гуртківців з різними видами святкових листівок, навчити виготовляти листівки незвичної форми, розвивати творчі здібності, фантазію, уяву; виховувати повагу до старших, любов один до одного.

Тип заняття :засвоєння нових знань, умінь та навичок;

Обладнання: шаблони листівки ,шаблони квітів, кольоровий картон ,кольоровий папір,папір з різними візерунками,  оздоблюючі матеріали: стрічки ,вітальні написи.

 

                                          Хід заняття

 І. Вступна частина

 Сядьте діти, посміхніться

 Схаменіться, не крутіться

 Любі, я вас всіх вітаю.

Творчості від вас чекаю.

 

 ІІ. Організаційна частина.

Усім, усім добрий день!                                                                                                                                                                     Геть з дороги, наша лінь!                                                                                                                                                                  Хай не заважає працювати                                                                                                                                                        Гарним хлопцям та дівчатам.

1.Повідомлення теми і мети заняття.

  - Доброго дня, любі дітки!

  - Чи знаєте ви, яке свято відзначають у березні? (Діти відповідають)

 

              ВІРШ

Хто завжди вам допоможе?Хто все вміє і все може?

 Хто все зробить, як годиться? Хто ця мудра чарівниця?

В цілім світі найдобріша, Найдорожча, наймиліша?

 Лагідна і ніжна сама? Ну, звичайно, наша... Діти: мама!

 

  • Отже,  сьогодні ми поговоримо з вами про найрідніших, наймиліших,найкращих мам і бабусь  у світі.

                             ( Розгляд паперових листівок в різних техніках)

ІІІ. Основна частина

1.Вивчення нового матеріалу.

 В цей день хочеться своїм рідним подарувати щось незвичайне. Найкращий подарунок той, що зроблений своїми руками. Тому сьогодні я пропоную вам виготовити для своїх матусь,бабусь вітальні листівки. Ми з вами знаємо, що листівки бувають звичайної прямокутної або квадратної форми , а ще вони бувають незвичної форми ,наприклад у вигляді «чашечки з квітами»

 

Конспект заняття "Виготовлення листівки до 8 Березня"Сумочка для матусі"

                                                             Открытка с цветами для мамы

                     Цікаві факти про листівки:

 

1. Першими були саме різдвяні листівки, їх випустили в Англії за малюнками, створеними 1794 р. художником Добсоном.

2. У Британському музеї, зберігається любовна листівка, датована ще XV століттям.

3. Масовий випуск поштових карток, як їх називали, розпочався 1869 року, після того як австрійський економіст Е. Герман опублікував у Відні розрахунки, які показали, що третина листів не містить секретної інформації, отже, ця частина цілком могла б пересилатися без конвертів.

4. У Франції та Німеччині листівки стали випускатися 1870-го, в Англії, Швейцарії — 1871-го.

5. У Росії перші різдвяні листівки були випущені 1898 р. Серію з 10 штук віддрукували за малюнками відомих столичних художників тиражем 10 тис. примірників. Серед авторів, імена Костянтина Маковського та Іллі Рєпіна, останній запропонував для серії свій акварельний малюнок «Запорожець». Мабуть, саме цю листівку можна вважати першою українською різдвяною листівкою.

 

2. Розгляд зразка виробу.

1.Формування вмінь виготовляти листівку:                                                                                        - демонстрація зразків;                                                                                                                                                                                    - пояснення послідовності виконання роботи;                                                                                                                                        -  підбір матеріалів для роботи та виконання .

 - Якої форми виріб?

  - З яких матеріалів виготовлений?

  - Які кольори використані ?

3. Правила безпеки користування ножицями та клеєм

 

Правила роботи з клеєм:                                                                                                                                                            - використовуйте клей ПВА. Він не залишає жовтих плям.                                                                                                                     - наносьте клей пензликом,                                                                                                                                                                                                          - після закінчення роботи баночку з клеєм щільно закрийте,                                                                                                                           - пензлик промийте водою.

 Правила безпечного поводження з ножицями :                                                                                                                          1. Користуйся ножицями з заокругленими кінцями.                                                                                                                               2. Клади ножиці на стіл так, щоб вони не виступали за край кришки столу.                                                                           3. Не працюй тупими ножицями і ножицями з прослабленим кріпленням.                                                                                                                                      4. При роботі уважно слідкуй за лінією розрізу.                                                                                                                     5. Під час різання притримуй матеріал лівою рукою так, щоб пальці були осторонь від леза ножиць.                                                                                                                                                                                               6. Не тримай ножиці кінцями вгору, не залишай в розкритому вигляді.    

 

4.Підготовка матеріалів та інструментів.

1. Для основи листівки кольоровий картон.

 2. Кольоровий папір для виготовлення квітів.

3. Для оздоблення кольоровий папір або папір з візерунками ; кольорова стрічка, напівбусини, напис з привітанням.

 4. Клей ПВА,ножиці звичайні,ножиці фігурні.

5.Технологія виготовлення листівки

            1.За допомогою шаблона виготовляємо з картону основу нашої листівки.

 2. Заготовку №1 згинаємо навпіл.

 3. З кольорового або декоративного паперу також за допомогою шаблону виготовляємо елементи для оздоблення листівки.

 4. Заготовку №2 ,№3 приклеюємо до заготовки №1. Оздоблюємо декоративними елементами.

 5. За допомогою шаблонів  виготовляємо квіти .

 6. Оздоблюємо нашу сумочку ,стрічками ,напівбусинами ,квітами .

7. Приклеюємо напис-привітання.

 

Открытка с цветами своими руками: лучшие идеи и мастер-классы с фото       Открытка с цветами своими руками: лучшие идеи и мастер-классы с фото |  ОТКРЫТКИ | Постила

 

                                                     Фізкультхвилинка.

Руки за голову ставимо сміло

 І повертаємо вправо і вліво,

Двічі наліво, двічі направо

Зробимо чітко, діти цю вправу.

 Двічі наліво, двічі направо

Будемо мати гарну поставу.

 

  1. Практична самостійна робота

          (Гуртківці виготовляють листівки ,керівник контролює роботу.)

Вправа „На що схожий настрій?”                                                                                                                                                                            Мета: згуртування групи, налаштування на роботу, розвивати здатність до рефлексії.                                                                                                                         Учасники по черзі говорять, на яку пору року, природне явище, погоду схожий їх сьогоднішній настрій. Наприклад: ” Мій настрій схожий на білу пухнасту хмаринку в спокійному блакитному небі, а твій?”. Потім одна дитина узагальнює і заповнює таблицю „Наш барометр”.

 ІІІ. Заключна частина

 

1. Виставка готових робіт.

  • Подивіться будь- ласка, які гарні у всіх вийшли листівки.
  • А гарні вони тому, що вони зроблені вашими руками і з любов’ю.

 

2.Підведення підсумків.

 

 

docx
Додано
13 квітня 2021
Переглядів
2776
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку