урок основ здоров'я у 9 класі "Контрольна робота з теми "Фізична складова здоров'я""

Про матеріал
Дана розробка допоможе здійснити контроль навичок та знань учнів 9 класу з теми "Фізична складова здоровя"
Перегляд файлу

 Основи здоровя         9  клас

Узагальнення знань з теми «Фізична складова здоровя» 

ПІ учня____________________________________________________

 

І рівень. (0,5 бала за правильну відповідь. Всього – 6 балів)

 

1. Чинники,що впливають на здоров'я:

 а)стан навколишнього середовища;        б)спосіб життя;             в)звички

 г)медицина;          д)спадковість

 

2. Будь-які активності, в яких задіяно великі групи м’язів і які виконуються ритмічно в помірному темпі протягом щонайменше 10 хвилин тричі на день або 20-30 хвилин одноразово, називаються:

а) аеробними;          б) анаеробними.

3. Повноцінні білки є у продуктах:

а) тваринного походження;   б) рослинного походження.

 

 4. Які продукти особливо багаті на клітковину (харчові волокна)?

а) зелені овочі;      б) молочні продукти;    в) солодощі;    г)вироби з цільного зерна.

 

5.Чинники,що сприяють особистому здоров'ю: 

а)харчування;    б)рухова активність;    в)вміння керувати емоціями;        г)відпочинок;  д)особиста гігієна;         е)вміння  швидко знаходити друзів

6. Види рухової активності: 

а)повільна;      б)помірна;     в)низька;        г)швидка;            д)інтенсивна

7. Назвіть принцип рухової активності : займатися щодня або не рідше ніж тричі на тиждень.

а)систематичність;    б)поступовість;      в)різноманітність

8. Виконання фізичних вправ сприяє розвитку фізичних якостей - це....

а)витривалість;     б)сила;      в)гнучкість;      г)швидкість;      д)спритність

9.Порушення функцій організму,яке сталося через обмеження рухової активності, - це

а)гіпокенезія;             б)гіперкінезія;            в)гіпотермія;          г)гіподинамія.

10. Найнебезпечнішими для здоров’я є жири, які містяться:

а) у вершковому маслі;  б) соняшниковій олії;  в) фастфуді;   г) маргаринах;    д) горіхах.

11. Продуктів якої харчової групи має бути найбільше в раціоні:

а) зернові продукти;  б) фрукти та овочі;  в) молочні продукти;   г)м’ясо і рослинні білки;

д) солодощі і солоні закуски.

12. Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту, це:

а) енергетична цінність продукту;    б) харчова цінність продукту.

 ІІ рівень. ( 1 бал за правильну відповідь. Всього – 6 балів)

 Доповніть речення необхідними термінами:

 

1.харчова піраміда

А.Фізичні вправи сприяють підвищенню щільності кісткової тканини і знижують ризик виникнення …

2. остеопорозу

Б. Інструмент для моніторингу маси тіла, створений на замовлення страхових компаній - …

3.харчові волокна

В. Інструмент для планування збалансованого раціону харчування - …

4. ІМТ (індекс маси тіла)

Г.  Формується у дитячому віці, утруднює контроль за масою тіла - …

5. холестерин

Д. Збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань - …

6.  ожиріння

Е. Проходячи через шлунково-кишковий тракт, прискорюють процеси травлення, очищують кишечник, запобігають його розладам - …

 

 

 

doc
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
6 грудня 2020
Переглядів
9489
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку