Урок. Перший урок в 1 класі.

Про матеріал
Розробка першого уроку для учнів 1 класу на тему "День народження класної родини".
Перегляд файлу

Перший урок в 1 класі.

”День народження класної родини”.

 Шановні батьки, любі діти та всі наші гості! Я щиро вітаю вас зі святом — Днем знань. Від усієї душі бажаю вам міцного здоров'я та здійснення всіх бажань.

Щойно пролунав дзвоник на перший урок в житті наших малят. Вони стали першокласниками. Подивіться, шановні батьки, які в нас гарні діти: чепурні, веселі, жваві, непосидючі, розумні, кмітливі! А батьки? Я впевнена: кращих батьків просто не існує. Мені дуже приємно, що всі ми разом зібралися в одному класі.

Сьогодні ми всі разом вирушимо у подорож до Країни знань, яка, попереджаю, закінчиться лише через 11 років. Мої дорогі діти! Ви переступили поріг країни Знань. Усі мешканці цієї країни носять звання «УЧЕНЬ»! Тепер ви учні. У цьому класі ви будете кожен день отримувати подарунки. Але не цукерки, не тістечка, а знання!

  • Ранок розпочавсь цікаво,

Світить сонечко яскраве,

І від посмішки аж сяє.

Знає сонце гомінливе,

День сьогодні особливий.

-Діти, а хто з вас знає, чим сьогодні особливий день?

-А яке сьогодні число?

-А який рік?

-Діти, запам’ятайте цей день і цей рік 1 вересня 2017 року, бо це для вас особлива дата, ви вперше пішли до школи.

А тепер нам з вами необхідно познайомитися. Я ваша перша вчителька. А чи знаєте ви як мене звуть? Так Ірина Василівна. Від тепер я буду вашою другою мамою, буду вас навчати на протязі 4 років. Ми з вами будемо ділити і радості і невдачі. Ось це я. (саджу себе за парту).

А тепер я б хотіла познайомитися з вами. Ось у мене є такі гарненькі школярі хлопчики та дівчатка кожен з яких відповідає дітям, які повинні були прийти до мене до 1 класу. Ось ми і перевіримо чи всі учні з’явилися до класу. У мене є такий ось клас, я є, а кого немає? (дітей). Так я зараз буду називати прізвище та ім’я учня, якщо він присутній в класі, він підходить до мене, бере хлопчика чи дівчинку і саджає за парту. Згодні? І так, будь ласка.

  1. Коцур Ольга.
  2. Драгомерецький Денис.
  3. Мізіна Карина.

А тепер давайте порахуємо, скільки ж учнів прийшло до мене в 1 клас. 1, 2,3.

Скільки учнів у нашому класі? (4). Правильно. У мене сьогодні з’явилося ще 3 моїх дітей, але таких різних. Чим же ви відрізняєтесь один від одного? (за характером, за кольором волосся, за кольором очей, за іменами). Подивіться один на одного, посміхніться один одному.

Ось ми з вами i познайомилися. Ми проведемо разом чотири роки, протягом яких нас очікує багато цікавого. Від сьогоднi у вас з’являться новi друзi, з якими ви дiлитимете свої радощi й сумнiви, перемоги й невдачi, будете вчитися разом робити гарнi справи. Отже, сьогоднi народжується ще одна шкiльна родина, наша сім’я.

Кажуть, коли народжується дитина, то Бог на небі запалює свічечку-зірочку. Всі ви бачили ввечері на небі зірочки? Є вони яскраві, а є ледь помітні. Говорять, якщо людина добра, чесна її зірочка палає яскраво. А коли людина не привітна, не щедра, не щира її зірочка тьмяніє. Зараз я запалю свічечку і ми з вами загадаємо щоб у нас з вами в класі завжди лунав сміх, було добро, щастя, щоб протягом всього вашого навчання ви були сумлінними і дотримувалися ось таких правил:

  • Щоб у нашому колективі ми завжди допомагали один одному;
  • Щоб ми не сумували;
  • Щоб ми не сварилися;
  • Щоб ми разом веселилися;
  • Щоб ми ділилися один з одним;
  • Щоб ми гарно вчилися.

Згодні??????????

Отже, щоб наше бажання здійснилося, нам необхідно з вами задути нашу свічечку. Підійдіть до мене всі, будь ласка. На раз, два, три ми всі разом подуємо на нашу свічечку. Раз, два, три. Сідайте на свої місця.  Ось так, з чистого аркуша паперу, народжується картина. З чистого листа розпочинається і життя нашого класу. Тепер ваші діти стали і моїми, і я сподіваюся , що нашим дітям буде тепло і затишно в шкільній родині, яку ми будемо разом з вами  створювати.

  Хай життя нашого класу, який щойно народився, завжди б’ється чистою джерельною водою.

“Ми усі – одна сім’я.

Неповторні – ти і я!

Будемо усі дружити,

В мирі й злагоді всі жити!”

Я бажаю всім батькам, вашим рідним та близьким терпіння, успіхів, щастя. Я впевнена, що ваші дітки навчаться читати, писати, будуть слухняними і будуть приносити радість у ваш дім з кожним днем відвідування школи. Я вдячна вам, що ви завітали на наш перший урок і провели цей час разом з нами. А вам дітки, успіхів у навчанні, натхнення, терпіння, нових відкриттів на нелегких, але цікавих шкільних стежинах. Щасливої дороги у велику та чудову Країну Знань. Щасти вам.

 

 

 

docx
Додано
22 лютого 2020
Переглядів
409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку