Урок , презентація "Артур Конан Дойл - відомий автор класичних детективів, популярність його героїв у різних країнах. Оповідання про Шерлока Холмса

Про матеріал
Матеріал корисний для знайомства здобувачів освіти із письменником Артуром Конан Дойлем та його творчістю, визначить причини популярності образу Шерлока Холмса та творів про нього, розширить знання учнів про детектив як літературний жанр.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

... скільки на світі зла, і найгірше, коли злі справи робить розумна людина... 1859 - 1930

Номер слайду 3

Сучасники говорили, що Артур Конан Дойл важив понад 100 кг , був високим на зріст (майже 2 метри), мав руде волосся. Любив спорт, якому все життя приділяв велику увагу. Голосно говорив, сміявся басом, розумними очима дивився на світ, намагаючись розгадати його таємниці.

Номер слайду 4

Дім Конан Дойля в Южном Норвуде, Лондон Единбурзький університет

Номер слайду 5

Едгар По

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Мене не поминайте з докором, Якщо захопив розповіддю хоч трохи І чоловіка, що надивився життя, І хлопчика перед яким ще є дорога.

Номер слайду 8

Шерлок Холмс – це людина, яка ніколи не жила, але ніколи і не помре. Орсон Уеллс

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Літературне досьє на Конан Дойля (інтерактивна вправа «Незавершені речення») А. Конан Дойл народився… Конан Дойл за фахом був… Він закінчив… Вважав себе учнем письменника… Почав писати… Займався такими видами спорту… Шерлок Холмс вперше з’явився у творі під назвою… Кількість оповідань про Шерлока Холмса… В основі розкриття злочинів Шерлока Холмса лежить метод… Крім оповідань про Шерлока Холмса перу Конан Дойля належать… А. Конан Дойл пішов із життя…

Номер слайду 11

Словникова робота Літературний детектив – різновид пригодницької літератури; прозовий твір, у якому в результаті розслідування розкриваються певна таємниця, пов’язана зі злочином.

Номер слайду 12

Дедуктивний метод — спосіб дослідження, при якому окремі положення логічно виводяться із загальних положень (аксіом, постулатів, законів). У літературі його започаткував Е. По.

Номер слайду 13

Відвідувачі звертаються до Холмса по допомогу. 2. Детектив веде розслідування. 3. Затримання злочинця та з’ясування мотивів злочину. 4. Шерлок Холмс розкриває хід власних роздумів та показує доцільність певних дій.

Номер слайду 14

1) знання літератури – жодних; 2) знання філософії – 3) знання астрономії – 4) знання політики – слабкі; 5) знання ботаніки – 6) знання хімії – глибокі; 7) 8) 9) 10) 11)

Номер слайду 15

Виготовити атестат Шерлока Холмса 2. Дібрати цитати для характеристики Шерлока Холмса і доктора Ватсона 3. Підготувати рекламу книг про Шерлока Холмса.

ppt
Додав(-ла)
Бойків Марія
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
29 березня 2023
Переглядів
276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку