Урок-презентація "Диско", 7 клас

Про матеріал

Презентація на тему "Диско" підготовлено для учнів 7 класу з музичного мистецтва за підручником Л.Г.Кондратової. і може бути використана як розробка уроку. В ній відображається методика викладання музичного мистецтва з даної теми. В презентації зібрано відео ролики для перегляду з учнями музичних гуртів, пропонуються творчі завдання, музична фізкультхвилинка "Диско-танці", поспівка та інше. Даний матеріал рекомендується учителям музичного мистецтва.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новаторство в музичному мистецтві 7 клас Презентацію підготувала вчитель музичного мистецтва Беляєва С.В.

Номер слайду 2

Урок 23 Тема. Диско

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань. Індивідуальне опитування * Що таке ВІА? * Які ансамблі були популярними минулого століття? * Назвіть імена поп-гуртів сьогодення. * Які сучасні гурти ви слухаєте із задоволенням?

Номер слайду 4

Новий матеріал для засвоєння На відміну від року, де переважають гітари, у диско зазвичай використовують клавішні, струнні та електронні музичні інструменти, які створюють своєрідний акомпанемент. Партію соло здебільшого виконують оркестрові інструменти (наприклад, флейти). Темп музики — від 80 до 140 ударів за хвилину. Диско властива значна кількість оркестрових п’єс.

Номер слайду 5

«Королевою диско» вважається американська співачка Донна Саммер. Найвідомішими виконавцями цього стилю є Глорія Гейнер, Даяна Росс, Аманда Лір, Даліда та інші. До стилю диско звертались і музичні колективи — групи «АВВА», «Boney М.», «Arabesque», «Baccara», «Dschinghis Khan» та інші.

Номер слайду 6

На початку 1980-х років популярність диско спадає, проте цей стиль залишив свій вплив на напрямки електронної і танцювальної музики хауз, техно і хіп-хоп.

Номер слайду 7

Представники диско «Ricchi Е Poveri» — італійський музичний гурт, створений у 1968 році. Гурт був популярний як в Італії, так і за її межами. У 1970-1980-х роках деякі його сингли стали справжніми хітами, посівши вершини італійських та міжнародних хіт-парадів.

Номер слайду 8

«Boney М.» — німецький диско-гурт, створений у 1975 році. Пік популярності гурту припадає на 1978 рік, коли їхні пісні «Rivers Of Babylon» та «Brown Girl in the Ring» трималися 40 тижнів у британських хіт-парадах. «Boney М.» належали до когорти тих закордонних виконавців, які офіційно були «дозволені» в СРСР. У наш час колектив залишається одним із найпопулярніших гуртів у світі. Західні музичні критики часто називали «Boney М.» «чорною ВBBA».

Номер слайду 9

Донна Саммер — американська співачка в стилі диско. Вона є однією з найпопулярніших співачок 1970-х років, яка завоювала собі титул «королеви диско».

Номер слайду 10

«Bee Gees» — британська музична група, яка працювала в стилі диско і складалася з трьох братів. Світовий продаж їхніх платівок перевищує мільярд копій, що робить колектив одним із найуспішніших колективів в історії музичної індустрії.

Номер слайду 11

«Modern Talking» — німецький англомовний музичний дует, створений у 1983 р. Гурт виконував танцювальну музику в стилі євродиско. Вже перший сингл дуету «You’re My Heart, You’re My Soul» (1984) став хітом. Наступні сингли теж мали величезний успіх не тільки в Німеччині, а й по всій Європі.

Номер слайду 12

«Pet Shop Boys» — британська поп-група, яка утворилася 1981 р. у Лондоні. Гурт є одним із найбільш комерційно успішних і плідних колективів Великобританії, що виконували танцювальну музику: за 20 років ними було випущено понад 40 синглів (з них 22 потрапили у верхню десятку британського хіт-параду).

Номер слайду 13

Музичне сприймання Фрагменти композицій: Гурт «Boney М.» «Sunny» Гурт «Ricchi Е Poveri» «Маmmа Maria» Гурт «Modern Talking» «Brother Louie» «Chйri Chйri Lady»

Номер слайду 14

Донна Саммер. «Hot Stuff» «I Feel Love» Гурт «Bee Gees». «How DeepIs Your Love» Гурт «Pet Shop Boys». «Go West» Музичне сприймання Фрагменти композицій:

Номер слайду 15

Аналіз музичних творів * Які характерні риси диско було відчутно у творах? * Охарактеризуйте засоби музичної виразності кожної композиції. * Опишіть мелодію кожного твору, добираючи відповідні слова. * У чому особливість музики в стилі диско?

Номер слайду 16

Музичний словничок Диско (англ. Disco) — стиль популярної танцювальної музики другої половини 1970-х років, яка характеризується рівномірним чітким ритмом, визначеним четвертними нотами і підтриманим бас-барабаном.

Номер слайду 17

Виконання творчого завдання Музика диско вплинула не тільки на розвиток музичних смаків, а й на появу відповідного стилю одягу. Розгляньте ілюстрацію із зображенням моделей, одягнених у стилі диско (с. 131). Визначте характерні елементи одягу, основні відтінки кольорів та дизайн вбрання.

Номер слайду 18

Фізкультхвилинка «Диско-танець»

Номер слайду 19

Поспівка Вправи для розвитку музичного слуху та голосу.

Номер слайду 20

Розучування пісні «Пісня про рушник» (сл. А. Малишка, муз. П. Майбороди).

Номер слайду 21

Тестові завдання: 1. Стиль популярної танцювальної музики ІІ поливини 1970-х років, яка характеризується рівномірним чітким ритмом, називають: а) диско; б) шансоном; в) роком.

Номер слайду 22

«Королевою диско» вважається співачка: а) Глорія Гейнер; б) Даліла; в) Донна Саммер.

Номер слайду 23

Диско-гурт, який західні критики часто називали «чорною АВВА»: а) «Bee Gees»; б) «Boney М.»; в) «Ricchi Е Poveri».

Номер слайду 24

Узагальнення вивченого матеріалу. Рефлексія * Розкажіть про особливості музики в стилі диско. * Які характерні риси цієї музики? * Хто із виконавців в стилі диско вам найбільше запам’ятався?

Номер слайду 25

Домашнє завдання Послухайте музику у виконанні своїх улюблених співаків. Чи будуть серед них виконавці в стилі диско?

Номер слайду 26

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Птіцина Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мельник Світлана Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
8699
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку