Урок-презентація для 3 класу "Поняття про Інтернет"

Про матеріал
Презентація до уроку інформатики у 3 класі тема "Поняття про Інтернет". Розробка містить весь теоретичний матеріал, фізкультхвилинки, практичну роботу, та релаксацію
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про Інтернет. Урок 12

Номер слайду 2

Правила поведінки та безпекив комп’ютерному класі·  Я комп’ютер добре знаю –Друзям всім допомагаю. Як у клас я залітаю... Всім комп’ютери вмикаю. Вам поради я даю,Слухай розповідь мою. Всі улюблені предмети Джипа, ляльку і ведмедя. З дому ти їх принеси,На системник поклади. Ну, навіщо їм скучати. Будеш з ними працювати. Сядь поближче до екрануІ дивися тільки прямо. Довго можеш так сидіти. Всі завдання поробити. А якщо у тебе сталось... В монітора щось зламалось. То посмикай за шнурки. Трохи мишку потряси. Пончик з рота не виймай. З „клави” крихти позмітай. Та ходи собі по класу. Друзям всім допомагай. Щоб з комп’ютером дружити. Треба правила учити. Не шуміти, не ходити,Тільки тихо говорити. Руки чистими тримати,Сухо-сухо витиратиІ всі незнайомі кнопки. Не потрібно натискати. Слухай вчителя уважноІ виконуй все, що скаже. Тільки так знання здобути. Допоможе друг – комп’ютер!

Номер слайду 3

Логічна розминка. Дві сестри знайшли разом 12 грибів. Але дорогою додому молодша загубила два гриби. Тоді старша сестра дала їй два своїх, і в них стало порівну. Скільки грибів знайшла кожна сестра?Старша – 7 грибів. Молодша – 5 грибів. Відповідь:

Номер слайду 4

Пригадаймо 1. Що таке комп'ютерна мережа?2. Які основні призначення комп'ютерних мереж? Наведи приклади.3. Наведи приклади комп'ютерних мереж, які використовуються в повсякденному житті.

Номер слайду 5

Інтернет. Найбільшою комп'ютерною мережею є Інтернет. Інтернет — це всесвітня мережа, яка складається з мільйонів комп'ютерів у різних куточках земної кулі, поєднаних між собою. Кожен комп'ютер у цій мережі має свою адресу, за якою його можна знаходити.

Номер слайду 6

Інтернет. До мережі комп'ютер під'єднує спеціальний пристрій — модем. Телефонні канали, радіо- та супутниковий зв'язок поєднують комп'ютери в єдину мережу. Уявіть собі, що вона охоплює Землю, ніби павутинка.

Номер слайду 7

Інтернет. Слово «Інтернет» походить від англійського International Network, що означає «міжнародна мережа».

Номер слайду 8

Інтернет. Тепер в Інтернеті можна робити дуже багато цікавих речей. За лічені хвилини ви можете знайти, а потім прочитати книжки, що зберігаються у бібліотеках України, Англії, Росії та інших країн, переслати повідомлення на інший комп'ютер, мобільний телефон.

Номер слайду 9

Інтернет. Ви можете зв'язатися з друзями, які перебувають, наприклад, в іншому місті України, в Австралії чи Америці, та грати в улюблені ігри, листуватися, спілкуватися і навіть бачити свого співрозмовника.

Номер слайду 10

Інтернет. Також ви можете здійснювати віртуальні подорожі Україною, а й далеко до єгипетських пірамід, гуляти віртуальними залами музеїв та ще багато іншого корисного й цікавого.

Номер слайду 11

Електронна пошта. В Інтернеті є поштові служби, за допомогою яких можна обмінюватися листами.

Номер слайду 12

Служби новинЄ також служби новин, які повідомляють про останні події у світі.

Номер слайду 13

Пошукові системиЄ спеціальні пошукові системи. Вони допомагають знайти інформацію в Інтернеті за характерним (ключовим) словом або фразою.

Номер слайду 14

Інтернет-магазин Інтернет-магазин — це віртуальний магазин. У ньому немає полиць із товарами на них. Є перелік товарів, їх фото та ціни. Можна вибрати, що тобі потрібно, замовити книги, одяг, солодощі, іграшки. Замовлені товари тобі привезуть додому.

Номер слайду 15

Інтернет. Фото, відео, аудіо, документи. Листування. Спілкування. Пошук. Пошук друзів

Номер слайду 16

Рефлексія1. Що таке Інтернет?2. Для чого кожен комп'ютер у мережі має свою адресу?3. Для чого використовується поштова служба Інтернету.4. Назвіть можливості Інтернету.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Завдання. Розмісти пристрої так, щоб модем був не між системним блоком і монітором, не між сканером і монітором та не поряд із системним блоком.

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Проаналізуватист. 54-58;

Номер слайду 20

Фізкультхвилинка. Встало вранці ясне сонце,Зазирнуло у віконце. Ми до нього потяглися,За промінчики взялися. Будем дружно присідати,Сонечко розвеселяти.

Номер слайду 21

Працюємо за комп’ютером. Дізнатися про те, що таке електронний уряд, електронний парламент, електронне місто, електронна школа, тобі допоможе прогулянка електронним містом Комета. Цю гру створили в Раді Європи. Вести свого героя містом ти можеш, використовуючи клавіші управління курсором:

Номер слайду 22

Працюємо за комп’ютером. Знайди ярлик програми Google Chrome на Робочому столі. Запусти на виконання.

Номер слайду 23

Працюємо за комп’ютером. Введи в адресний рядок«www.wildwebwoods.org» та натисни Enter.

Номер слайду 24

Працюємо за комп’ютером. Вибери кнопку Завітай в е-місто Комета як гість.

Номер слайду 25

Працюємо за комп’ютером. Знайди всі будівлі електронного міста й уважно прочитай тексти. У кожному будинку ти побачиш значок Ради Європи . Вибери його та ознайомся з додатковими цікавими фактами. Вони відкриються в окремому вікні. Обов'язково вибери кнопку . Тоді ти бачитимеш, які цікаві місця вже відвідав.

Номер слайду 26

Релаксація. Заплющить очі. Уявить себе в парку біля озера. Там знаходиться чортове колесо. Повільно обертаються колесо з різнокольоровими кабінками. Оберіть собі одну з них і слідкуйте за нею очима. Обертається колесо – опускається повільно кабінка. Стоп. Відкрийте повільно очі і подивіться у далину.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Липенко Тамара Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ковтун Ганна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Визовская Наталья
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 лютого 2019
Переглядів
22431
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку