урок природознавства 2 клас"А вже весна, а вже красна" ,презентація до уроку

Про матеріал

У даній папці міститься конспект уроку та презентація по темі "А вже весна, а вже красна " , а також підібрані матеріали до даного уроку. Урок розроблено на основі уявної подорожі , використано відеопрезентації та сучасні методи навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-подорож “А вже весна,а вже красна”

Номер слайду 2

1.Галявина «Квіткова»

Номер слайду 3

Квіткові сни Кожній квітці навесні Кольорові сняться сни. Кульбаба сняться золоті, Тюльпанові –червоні І дуже-дуже голубі Дзвіночку лісовому. Бузку бузкові сняться сни, Волошці-волошкові, Ромашці-срібні від роси, Фіалці-фіалкові.

Номер слайду 4

Весно,моя нене, Нахились до мене, Дай моїм думкам підняти Пагіння зелене. Я тендітний,дуже ніжний, А зовуть мене-підсніжник. Підсніжник

Номер слайду 5

Пролісок Весно моя мила, Ти мене вродила. Ясним сонцем,наче хлібом, Поблагословила. Я народився рано-рано, Ще тільки сніг розтанув тут. Мої блакитні оченята Синіми пролісками звуть.

Номер слайду 6

Тюльпан Голівка в мене пишна, Тоненький маю стан, Весною розцвітаю, А звуть мене тюльпан.

Номер слайду 7

Нарцис Я -дуже ніжна квітка, Струнка,як кипарис, Чудовий маю запах, А звуть мене- нарцис.

Номер слайду 8

Сон-трава Ще холодні в лісі ранки, Сніг ще в лузі дотліва, Та розкрила на світанку Сині очі сон-трава.

Номер слайду 9

Горицвіт

Номер слайду 10

Мати-й-мачуха

Номер слайду 11

2.Парк “Рослинний світ”

Номер слайду 12

3.Станція “Пісенна”

Номер слайду 13

4.КРОСВОРД «Місяці» 1.Це перший місяць Матінки-Весни. А назвали його на честь відомого дерева, в якого навесні починається сокорух 2.Другий місяць отримав свою назву,тому що починає все навколо квітнути. 3.Третій місяць дивує нас буянням трави,дерев,квітів.

Номер слайду 14

5.Станція “Краю, мій лелечий”

Номер слайду 15

6.Річкова 1.Підкресли назви риб Горобець,окунь,сонечко,зяблик,білка,совасом,голуб,зозуля,павук,орел,муха,леле ка,карась,щука.

Номер слайду 16

6.Зупинка “Зоопарк”

Номер слайду 17

7.Зупинка “Ігрова” ТАК-плескати в долоні,НІ-мовчати. Сьогодні 5 березня? Зараз пора року осінь? Цей місяць зветься квітень? Небо вкрите фіолетовими хмарами? Сонечко припікає так,як улітку? На дереві з'явилися сливи? Листя опадає з дерев? Їжаки прокидаються від сну? Метелики навесні ховаються в щілини?

Номер слайду 18

8.Бабусиня скриня

Номер слайду 19

Бабусина скриня Зібрати прислів'я Сухий березень,мокрий май………. Весняний день………………………. Зійшов у березні сніжок……………. Де лелеки водяться,там……………. Слова для довідки берися за плужок. буде добрий урожай. рік годує. там щастя родиться

Номер слайду 20

9.Весняні свята

Номер слайду 21

1. В народі казали,що в цей день зима зустрічаються з літом та сперечаються між собою. Якщо до вечора стане тепліше, то говорять,що весна перемогла. (Стрітення)

Номер слайду 22

А в цей день люди вербу в церкві святили. Несуть вони освячені гілки верби і похльостують один одного ,примовляючи : « Не я б'ю,верба б'є». Що це за свято?

Номер слайду 23

Це державне свято. В цей день всі чоловіки вітають своїх дружин,мам,донечок і дарують їм квіти

Номер слайду 24

Це свято пов’язане з освяченням у церкві пасок,писанок. (Великдень)

Номер слайду 25

10.Острів Дивинок - Вітерець пустував , аж літери із віршика поздував. Між дорослих і ________ _________бачить все навкруг, Дружно сяде вам на ________ Якщо ви їй справжній________. Слова для довідок: малечі, Пташка, плечі, друг

Номер слайду 26

11.Зупинка «Природа-наш дім і ми господарі в нім»

ppt
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
1748
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку