Урок. Роздатковий матеріал на урок . Тема "ВУГЛЕВОДИ"

Про матеріал

Даний матеріал дасть змогу вчителю перевірити теоретичні та практичні вміння учня. Може бути використаним як для самостійної роботи або для семінара з даної теми.

Перегляд файлу

 

 

 

 

Тема „Вуглеводи” питання до семінару.

 

Варіант 1.

 

  1. Зобразіть будову молекули глюкози і підтвердіть наявність у ній декількох функціональних груп рівняннями хімічних реакцій.

 

  1. Запишіть рівняння реакцій гідролізу сахарози і назвіть отримані речовини.

 

 

  1. Чому варена картопля клейка на дотик? Перерахуйте найбільш характерні фізичні властивості речовини, що надає клейкість.

 

  1. Обчисліть масу глюкози, що піддалась бродінню, і об’єм отриманого оксиду карбону(4), якщо при цьому отримано 230г етанолу.

 

 

 

 

 

Тема „Вуглеводи” питання до семінару.

 

Варіант 2.

 

1.Порівняйте склад, властивості крохмалю і целюлози.

 

 

2.Які продукти реакції утворюються при гідролізі крохмалю? Напишіть рівняння цієї хімічної реакції.

 

3. Перерахуйте найбільш характерні фізичні властивості целюлози. Наведіть приклади тіл, що складаються з чистої целюлози(клітковини).

 

4. Напишіть формули речовини, які можна використати для проведення хімічних реакцій, що відповідають схемі.

Целюлоза              глюкоза              оксид карбону(4)                карбонат кальцію.

 

 

 

 

 

 

Тема „Вуглеводи” питання до семінару.

 

 

Варіант  3.

 

  1. Як розпізнати такі речовини, що знаходяться в склянках: а) соняшникову олію і розплавлений тваринний жир.

 

  1. Як довести, що в соці зрілого яблука є глюкоза, а в соці незрілого немає.

 

  1. Якими фізичними властивостями крохмалю можна скористатися, щоб відрізнити його від пшеничного борошна?

 

  1. Напишіть рівняння хімічних реакцій для здійснення перетворень, які відповідають схемі:

Крохмаль          глюкоза                   етиловий спирт.

 

 

 

 

 

 

Тема „Вуглеводи” питання до семінару.

 

 

Варіант 4.

 

  1. Напишіть формули таких речовин: а)глюкози, б)фруктози, в)сахарози, г)крохмалю.

 

  1. Продуктами спиртового бродіння глюкози є:

 

  1. Установіть відповідність:

Вуглеводи: а)крохмаль, б)сахароза, в)целюлоза, г)глюкоза.

Фізичні властивості: а)горюча, нерозчинна у воді, б)порошок, що набухає у воді, в)кристалічна речовина, добре розчинна у воді.

г)кристалічна речовина, солодка на смак.

 

  1. При повному згорянні целюлози кількістю речовини 1 моль виділяється вуглекислий газ певного об’єму. Знайдіть його.

 

 

 

 

Тема „Вуглеводи” питання до семінару.

 

Варіант 5.

 

1.Встановіть відповідність:

Вуглеводи: а)крохмаль, б)целюлоза

Знаходження у природі: а)волокна бавовни, б)оболонка рослинної клітини, в)корені рослин, г)зерна рослин.

 

2. У природі крохмаль утворюється у результаті а)фільтрації, б)гідролізу, в)полімеризації, г)фотосинтезу.

 

3. Як довести, що в білому хлібі і сирій картоплі є крохмаль?

 

4.При спиртовому бродінні глюкози масою 90г виділяється вуглекислий газ об’ємом:

а)22,4л; б)11,2; в)44,8л; г)224л.

 

 

 

 

 

 

 

Тема „Вуглеводи” питання до семінару.

 

Варіант 6.

 

  1. Сахароза належить до : а)полісахаридів, б)дисахаридів, в)моносахаридів.

 

  1. При гідролізі сахарози утворюється:

а)глюкоза, б)глюкоза і фруктоза, в)глюкоза і галактоза) в)фруктоза.

 

3.З яких рослин можна добути крохмаль?

 

4.З крохмалю масою 40 г, можна добути глюкозу масою:

а)41г;  б)82г;  в)162г;  г)324г.

 

 

doc
Додано
30 червня 2018
Переглядів
293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку