Урок " Рвана аплікація Грибок " в період дистанційного навчання.

Про матеріал
Розробка гурткового заняття поетапно в період дистанційного навчання Рвана аплікація "Грибок",гурток "Умілі руки" 1 рік навчання,початковий рівень.За зразком і технологічною картою вихованці виробляють аплікацію..
Перегляд файлу

   Що таке «дистанційне навчання» в позашкіллі? Ми маємо на увазі «самостійну форму навчання, що передбачає взаємодію керівника і вихованців на відстані, що відображає всі властиві навчальному процесу компоненти (цілі, зміст, методи, організаційні форми, засоби навчання) та реалізовується специфічними засобами інтернет-технологій або іншими засобами, які передбачають інтерактивність. Оновлення програмного матеріалу в додатковій освіті знаходиться в тісному зв'язку з потребами розвитку країни і особливостями соціальної та культурної обстановки. Поступальний розвиток інформаційних технологій , зміцнення матеріально-технічної бази освітніх установ робить дистанційні освітні ресурси незамінним супутником навчально-виховного процесу.

   Особливо актуальним стало застосування дистанційних форм роботи в період дії обмежувальних заходів в 2020 р. Керівниками були апробовані такі форми роботи, як відеозаняття, чат-заняття (синхронна робота керівника і вихованців), дотримання гуртківцями електронних завдань для самостійної роботи.

   Додаткові освітні програми  реалізуєються з дітьми різного віку - від раннього дошкільного до юнацького. У зв'язку з цим цікавий пошук відповідних форматів, елементів дистанційного навчання. Для дитини-дошкільника надзвичайно важлива емоційна складова освітнього процесу, тісний контакт з педагогом і батьками, проте до старшого дошкільного віку (6-7 років) дитина виявляє високий інтерес до роботи з  різними джерелами. 

 

Дистанційна робота на тему «Грибок» у техніці рвана аплікація

Керівник гуртка «Умілі руки» Нетребко О.В.

Тема заняття: Аплікація у техніці рвана «Грибок» (за шаблоном).
Мета: ознайомити з поняттям «шаблон» , вчити з`єднувати відірвані частини паперу за допомогою склеювання, дотримуватися послідовності під час виготовлення аплікації; повторити правила безпечної роботи з клеєм; удосконалювати вміння з`єднувати окремі деталі в готовий виріб; працювати за зразком; корегувати увагу, уяву, дрібну моторику пальців рук; виховувати працелюбність, охайність у роботі, художні смаки та любов до природи.
Обладнання: Зразок виробу,  шаблони, кольоровий папір (зелений, світло-зелений ,білий , коричневий, бежевий), клей, серветка та шаблони.

   Сьогодні на занятті ми будемо виготовляти аплікацію грибочка із рваних частин паперу. Слово аплікація означає-приєднання, прикладання, приклеювання. Такі аплікації виходять, якщо папір не різати, а обривати. У цьому випадку краї виходять більш «живими», ворсистими. Обривання робиться невеликими відрізками. Якщо рвати папір по волокну. край буде більш гладкий, якщо впоперек, більш «стихійний», з білим ореолом.

 
  Одними з найдивовижніших мешканців нашої планети є гриби. Гриби виживають у найекстримальніших місцях і можуть пристосуватись  до будь-яких умов навколишнього середовища. Їх кількість та різноманітність вражають, а витривалість та унікальність дивують.

  1. Гриби - незвичайні представники живого світу, виділені в окреме царство природи. Іноді гриби називають третім царством, бо вони не відносяться ні до рослин, ні до тварин, гриби займають особливе місце між рослинами і тваринами.
  2. За способом харчування гриби більше схожі на тварин. Вони не мають хлорофілу і нездатні до фотосинтезу, а харчуються виключно готової органікою.
  3.  Гриби, поряд з папоротями - найдавніші мешканці Землі, вони навіть старша за динозаврів, яких пережили. Гриби навіть вижили в районі Чорнобильської аварії.
  4. Гриби бувають їстівні, неїстівні і отруйні. Приблизні підрахунки свідчать про існування двох мільйонів видів грибів.
  5. За різними припущеннями існує понад півтора мільйони грибів ,проте класифікувати на сьогодні вдалось менш як сто тисяч.

 

В ЛІСІ МИ ГРИБИ ЗБИРАЛИ

В лісі ми гриби збирали,
Дуже довго їх шукали.
Бо вони всі поховались.
Наче сильно нас боялись.
Накривалися листочком,
І принишкли за пеньочком,
Або, наче з переляку,
Поховались під гілляку.
Але ми їх розшукали,
Повний кошик назбирали!

 

 

 

 

 

 

Етапи виготовлення

Фото звіт

1. Підготувати шаблон майбутнього виробу в техніці «рвана аплікація».

2. Підготувати кольоровий папір  (зелений, світло-зелений ,білий , коричневий, бежевий),клей , ножиці.

 

3. Починаємо з шапочки гриба. Для цього змащуємо клеєм невелику ділянку  гриба ,беремо папір потрібного кольору (коричневого) і акуратно починаємо відривати від аркуша паперу невеликі шматочки і клеїти на шапочку гриба.

 

 

4. Після того ,як шапочка гриба зроблена ,переходимо до більш дрібних деталей шапочки.

5. Далі переходимо до ніжки гриба. Беремо папір потрібного кольору (білий)  и робимо все теж саме

6. На останньому етапі доробляємо траву. Для цього беремо папір потрібних кольорів ( зелений, світло-зелений)  і робимо все теж саме в той же техніці.

7. Робота в техніці «рвана аплікація» готова.

 

 

docx
Додав(-ла)
Нетребко Елена
Додано
11 грудня 2021
Переглядів
1548
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку