Урок. Складання власного висловлення "Лист татусеві"

Про матеріал
Матеріал призначений для учнів середньої ланки. Почуття патріотизму зігріває душу автора. Використати для уроків розвитку мовлення: складання листа, а також при вивченні теми "Звертання"
Перегляд файлу

                                             Любий Татусю!  

              Я не знаю, коли ти отримаєш мого листа, але впевнена, що незабаром.    Гордість звеличує мене сьогодні. Я маю найкращого татуся – солдата, який береже спокій і дитинство на передових рубежах цієї жахливої війни. Любий мій, мені відомо про звірства у Бахмуті і Запоріжжі, які чинять «звіролови», а не люди.  Мені так боляче сприймати ці події, бо там ти – мій найрідніший охоронець і боєць.                                                                           

        Дякую тобі і твоїм побратимам за спокійний сон, за те, що можу бачити й обіймати маму та бабусю, які потайки від мене плачуть уночі. Зустрічаюся із друзями за шкільною партою, посміхаюсь,  хоч деколи робити це дуже важко. Займаюся улюбленою справою, як ти мене і прохав. Мрію змалювати у своїй уяві відбудоване місто Бахмут.  Ти ж знаєш, я там ніколи не була, а тепер так хочеться хоч на картині подарувати своїм одноліткам, що проживають у цьому місті – герої,  краплину надії.  Місто обов’язково  розквітне, як і  мої кольори на картині. Воно  неодмінно  стане на ноги, я впевнена, бо там справжні захисники, а серед них – і ти, мій найрідніший.

Якщо втратиш віру і надію, згадай, що ти для нас уже герой, який дарує нам життя кожного дня. Бережи себе та повертайся живим! Ми,  твоя родина,  чекаємо на тебе, адже  нам так сильно тебе не вистачає.

  Люблю та чекаю тебе,татусю.

                                    Твоя донечка Аннуся.

docx
Додано
2 березня 2023
Переглядів
140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку