Урок виробничого навчання на тему: "Приготування соусів"

Про матеріал
Додатковий матеріал з теми:"Приготування соусів" для здобувачів освіти з професіх "Кухар"
Перегляд файлу

 

Салатні заправки Fresh Dressing

C:\Users\admin\Desktop\salatnyie-sousyi-1-575.jpg

 

Салатні заправки Fresh Dressing – справжня зірочка на ринку українських соусів. Перш за все – завдяки своїй універсальності – вони стануть прекрасною заправкою не тільки до овочевих і фруктових салатів, але й чудово доповнять м'ясні, рибні, сирні чи гарячі страви. А ще – вони не містять  продуктів тваринного походження, а значить, підходять для вегетаріанців і веганів.

Такі соуси мають назву «дрессінги». Щоб зрозуміти, що таке дрессінг, варто задуматись, що таке взагалі салат? Все ніби просто, салат – це поєднання різноманітних інгредієнтів: овочі, зелень, риба, м'ясо, макарони, бобові, морепродукти, яйця, фрукти, рис перелік можна продовжувати.

Ключове слово тут «поєднання». Що ж поєднує такі різні продукти? Звичайно, соус – тобто салатна заправка. Дрессінг – це особлива заправка для салатів. Це окрема гілка, яка відходить від дерева соусів і несе в собі свіжість, натуральність і користь. Свіжість і натуральність – бо продукти термічно не обробляються, а користь – за рахунок корисних складових і своєї властивості поліпшення обміну речовин в організмі.

В нашій країні «салат» все ще в більшості людей асоціюється з важкою і нездоровою стравою –  мішаниною непоєднуваних напівфабрикатів, заправлених магазинним майонезом. Це, насправді, те, що найбільше дивує іноземних гостей в українській кухні. 

За кордоном набагато більше популярний здоровий спосіб життя, а зокрема вегетаріанство і веганство. Відповідно, там більший вибір продуктів для його підтримання. І особливо популярний такий продукт, як салатні дрессінги – це готові натуральні салатні заправки.

Соуси FreshDressing.

Існує чотири смаки:

C:\Users\admin\Desktop\малин.jpg

 

 

 

 

«Малина і базилік» – з натуральним малиновим пюре, лаймовим соком, білим винним оцтом і базиліком;

C:\Users\admin\Desktop\malina-bazilik-300x355-300x400.png

 

«Чорний кунжут» – з соєвим соусом, рисовим оцтом, кунжутною олією і меленим чорним кунжутом – всього тут 14 інгредієнтів, тому цей соус має дуже насичений яскравий смак;

https://bm.img.com.ua/food/orig/0/9c/2b62fd6529686fd7ed664eea480b89c0.jpg

 

 

«Лимон і гірчиця» – класичне поєднання смаків натурального лимонного соку і оригінальної діжонської гірчиці, яку нам, до речі, привозять саме з Франції.

C:\Users\admin\Desktop\limon-gorchitsa-300x355-300x400.png

«Імбир і кунжут» з пастою тахіні, соєвим соусом, кунжутною олією і натуральним імбиром.

C:\Users\admin\Desktop\imbir-kunjut-300x355-300x400.png

 

Які корисні і особливі властивості мають соуси Fresh Dressing?

Корисні властивості є у всіх інгредієнтів, що входять до складу соусів.

Наприклад, тахіні – це паста з кунжуту, яка є складовою соусу «Імбир і кунжут», багата на цінні омега-3 і омега-6 жирні кислоти.

Чорний кунжут, що входить до складу однойменного соусу, є найкориснішим з усіх видів кунжуту – це антиоксидант найвищого рівня, тому його споживання істотно сповільнює процес старіння.

Натуральне малинове пюре, що в соусі «Малина і базилік», також містить антиоксиданти, флавоноїди та вітаміни.

Термін зберігання – 4 місяці у холодильнику, завдяки натуральним консервантам – це сіль, цукор, натуральний оцет. У складі соусів лише білий винний, рисовий і яблучний оцет – виключно натуральні і корисні.

 

docx
Додано
26 січня 2021
Переглядів
327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку