Урок з всесвітньої історії "Театри воєнних дій Другої світової війни"

Про матеріал
Дану презентацію можна використовувати під час проведення уроків онлайн та офлайн. За її допомогою здобувачі освіти, використовуючи історичну карту, зможуть характеризувати основні театри воєнних дій в Європі, Північній Африці, Південно-Східній Азії та Тихому океані.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Театри воєнних дій Другої світової війни

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Західний фронт Східний фронт Північноафриканський фронт

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Сталінградська битва

Номер слайду 6

Висадка союзників на о. Сицилія та наступ в півд. Італії.(1943 р.)Італі́йська кампа́нія (1943—1945) — воєнні дії збройних сил США, Великої Британії і їхніх союзників проти військ Німеччини і Італії під час Другої світової війни з метою розгрому і виведення Італії з війни та захоплення її території. Кампанія почалася в 9 липня 1943 року, із висадки англо-американського десанту з Північної Африки на о. Сицилію.4 червня 1944 року союзники визволили Рим. Кінцем воєнних дій вважається капітуляція німецьких військ у північній Італії в травні 1945 року.

Номер слайду 7

Курська битва і визволення України.5 липня 1943 р. розпочалась Курська битва, що завершилась 23 серпня. 12 липня у районі залізничної станції Прохоровка в 56 кілометрах на північ від Білгорода відбулася велика стрічна танкова битва Другої світової війни - битва між наступаючим танковим угрупуванням німців (оперативна група "Кемпф") і радянськими військами, що наносили контрудар. Поразка німців в Курський битві ознаменувала початок тотального наступу радянських військ.23 серпня 1943 року був визволений Харків. Продовжуючи наступ, Червона Армія зайняла Донбас, вийшла в вересні-жовтні на рубіж Дніпро-Молочна. 6 листопада 1943 року радянські війська визволили столицю УРСР – місто Київ.31 грудня 1943 року був визволений Житомир. В 1944 році Радянська Армія провела наступні успішні операції: Корсунь-Шевченківська, Кримська, Львівсько-Сандомирська, Східно-Карпатська. Наслідком стало вигнання окупантів з території України і вихід до державного кордону СРСР.28 жовтня 1944 року - День визволення України від нацистських загарбників.

Номер слайду 8

Вигнання окупантів з території СРСР. Зима-літо 1944. Січень — Лютий 1944 Внаслідок наступу Червоної Армії була знята 900-денна облога Ленінграду. Березень — Травень 1944 Червона Армія здійснила грандіозний наступ у Білорусії (Білоруська операція 1944 р.) і в Західній Україні. Радянські війська вийшли до кордонів Східної Прусії, вступили на землі Польщі, разом з польськими військами продовжили наступ. Червона Армія нанесла удар фінській армії на Карельському перешийку, практично вивівши Фінляндію з війни. Почався наступ військ Червоної Армії на Прибалтику. У ході Яссько-Кишинівської операції Червоною Армією була знищена група німецьких армій «Південна Україна» і зайнята Румунія.

Номер слайду 9

«Визвольна місія» Радянської Армії в Європі

pptx
Додано
2 квітня 2023
Переглядів
1569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку