Увага! Учні 5-А, 5-В класів

Про матеріал
Пропоную вам виконати тестові завдання https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=711793 Бажаю успіхів:)
Перегляд файлу

ЗАКРІПЛЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ

Робота з текстом

► Прочитайте текст. На які свята український народ прославляє вербу? Як ви розумієте приказку «Будь здоров, як вода, а рости, як верба»? Продовжте цей текст, використовуючи слова з довідки. Випишіть слова з префіксами, виділіть їх, поясніть орфограми. Яку роль відіграє закінчення в тексті?

ВЕРБА

Ще тільки зійшов сніг, ледь пригріває сонце, а верба уже спішить привітати світ з весною, даруючи йому пухнасті жовті котики. Дерево, що зацвітало першим, віддавна шанувалося в Україні. Верба росла біля кожного двору. Для господарських потреб — на ночви, щоб дитину купати, для кошика чи тину. І так, для душі: зробити малому сопілку, свищик (Г. Бондаренко).

Довідка: Вербна неділя, прикрашена верба, вербова гілочка, символ України, освячена лоза, здоров’я, сила, засушена верба, красива і ніжна, невибаглива і корисна.

Вибіркова робота

► Прочитайте речення. Запишіть їх, із дужок уставляючи слова, які відповідають контексту і стилю висловлювання. Аргументуйте свій вибір.

1. (Калина, калинонька, калинка) — кущ або (невеличке, невелике, малюсіньке, маненьке) (деревище, дерево) заввишки до трьох метрів (3 підручника). 2. У Вербну неділю ми з мамою освятили (гілочки, гілки, галуззя) верби у церкві, а потім удома (легко, легенько, легесенько) били родичів і бажали (здоров’я, здоров’ячка), довгих років життя (3 журналу). 3. (Барвінок, барвіночок, ростев лісах, на схилах горбів і стелить свої (стебельця, стебла) низько біля самої (землі, матінки-землі) (3 підручника).

 

 

docx
Додано
25 березня 2020
Переглядів
801
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку