Уявна подорож-екскурсія до історико-культурних пам'яток XVI- першої половини XVII ст.

Про матеріал
Презентація до практичного заняття з історії України для 8 класу за темою: уявна подорож-екскурсія до історико-культурних пам'яток XVI- першої половини XVII ст. Практичну роботу учні виконують у програмі canva. Для прикладу екскурсії було використано відео https://www.youtube.com/watch?v=maVgo5dZQZg
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття. Уявна подорож історичними місцями України

Номер слайду 2

Давайте подумаємо. Як ви розумієте українське прислів’я «Хто у світі не бував, то і дива не видав» та англійське «Подорож у тисячу миль починається з одного кроку»?

Номер слайду 3

Наша країна — велика за розмірами та має безліч місць, пов’язаних з нашою спільною історією. Продовжують з’являтись і нові музеї, і пам’ятки. Всеукраїнська газета «День» навіть започаткувала рубрику з назвою «Україна інкогніта», тобто «Україна незнана, незвідана». Існує чимало й інших подібних ресурсів.

Номер слайду 4

Визначте, яке місце ви хочете побачити. Знайдіть його на карті.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Оберіть маршрут: з’ясуйте, що ви зможете побачити дорогою, повз які населені пункти будете проїжджати, де можна зупинитися для перепочинку.

Номер слайду 7

Починаємо працювати1) Об’єднайтеся у заздалегідь визначені для уявної подорожі пари чи малі групи. Можливе виконання завдання індивідуально.2) Визначте, яку саме історичну пам’ятку ви хочете відвідати. Зберіть про неї інформацію з доступних джерел. За можливості підготуйте зображення цієї пам’ятки.3) Знайдіть на карті, що міститься слайді 5, вашу область (регіон) та населений пункт. Простежте на карті України, якими областями (регіонами) вам доведеться подорожувати.

Номер слайду 8

Правила1) Намагайтеся зробити опис пам’ятки зрозумілим, якщо застосовуєте нові імена, слова, географічні назви тощо. Пояснюйте їх.2) Для більш захоплюючого і детального опису використовуйте слова і словосполучення: «зверніть увагу...», «варто побачити і почути ...», «вас зацікавить той факт, що ...», «ліворуч», «праворуч», «в центрі».3). Працюємо із програмою canva: оберіть шаблон для оформлення майбутнього путівника для подорожі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. у Мандрівка
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
1091
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку