Узагальнення та систематизації знань з теми «Однорідні члени речення. Розділові знаки при однорідних членах речення»

Про матеріал
Узагальнення та систематизації знань з теми «Однорідні члени речення. Розділові знаки при однорідних членах речення»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок узагальнення та систематизації знань з теми «Однорідні члени речення. Розділові знаки при однорідних членах речення»

Номер слайду 2

Якщо ти знаєш – все в твоїх силах,Якщо не знаєш, то не втнеш,Якщо ти знаєш – летиш на крилах,Якщо не знаєш, то повзеш. Чи на землі ти, а чи у небі,Чи, може, в глибині морській – Знання поможуть при потребі:то знай же, друже, і умій!Дмитро Білоус

Номер слайду 3

Двадцять дев’яте лютого. Класна робота. Однорідні члени речення. Розділові знаки при однорідних членах речення

Номер слайду 4

Мета: повторити, узагальнити та систематизувати знання учнів про речення з однорідними членами; сформувати вміння знаходити ОЧР, аналізувати зв’язок між ними; розвивати та удосконалювати вміння правильно ставити розділові знаки при ОЧР, знаходити та виправляти помилки на вивчені правила, конструювати речення;за допомогою мовленнєво-комунікативного дидактичного матеріалу виховувати вміння бачити прекрасне у природі й житті людей.ppt_x

Номер слайду 5

"Метод незакінчених речень "

Номер слайду 6

« Мозкова атака » Словосполучення. Речення. Граматична основа. Двоскладне речення. Односкладне речення. Непоширене речення. Поширене речення. Двокрапка, тире, кома.

Номер слайду 7

Інтерактивна вправа « Синтез думок »

Номер слайду 8

Вечір гаптував небеса і золотом і сріблом і янтарем. Гнів і жаль огонь і холод несамовита радість і гірка туга охопили Петрове серце.

Номер слайду 9

Ще було рано, а вже всі в селі повставали ………..... всі вийшли на вигін виряджати в дорогу поселенців........................ весь одяг хвилювався і виграв проти сонця різнобарвними кольорами.

Номер слайду 10

Привіт, проблемо!ppt_x

Номер слайду 11

Гра “Я - коректор”

Номер слайду 12

Редагування речень з однорідними членами речення. У полі, на дорогах і садках лежить сніг. На шкільному вечорі було багато молоді і дівчат. На півдні вже достигають солодкі апельсини і лимони. Ми відвідали не тільки музей, ай стигли побувати в картинній галереї.

Номер слайду 13

Взаємоперевірка. У полі, на дорогах і в садках лежить сніг. На шкільному вечорі було багато хлопців і дівчат. На півдні вже достигають лимони й солодкі апельсини. Ми не тільки відвідали музей, а й встигли побувати в картинній галереї.

Номер слайду 14

Графічний диктант

Номер слайду 15

Графічний диктант. О, О ….. О і О. УЗ: О та О, О та О, О, О. О, О, О……… О, О та О.

Номер слайду 16

« Відгадай код»

Номер слайду 17

Записати номери речень у певному порядку відповідно до виду зв’язку між ОЧ: І. сполучниковий; ІІ. безсполучниковий; ІІІ. мішаний. Вночі вражає буйне бароко акацій та виноградного листя. Щось чаклунське в таємничості нічного цвітіння, в місячнім мареві й тиші світлих ночей.

Номер слайду 18

3. Крізь виноградне листя веранди сонце сходить рясно, червоно. 4. Над городами нивами і оселями маревом тремтів росяний сон. 5. Серед долини зеленіють густі та високі верби. 6. Я часто спав у насінні,в житі, в просі, в ячмені.

Номер слайду 19

Ключ до гри “Відгадай код” І. – 1, 5 ІІ. – 3, 6 ІІІ. – 2, 4

Номер слайду 20

“Хто швидше ”

Номер слайду 21

У поданих сполученнях слів поставити, де треба, коми: І сміливі, і боязкі; як батьки, так і діти; чи сто, чи двісті; добре або погано; і ми, і ви; очі та вуха;не тільки свої, а й чужі; і поле, і ліс; чесно і відверто; і сміх і гріх; ні охоти, ні бажання; ні живий ні мертвий.

Номер слайду 22

Поетична хвилина відпочинку

Номер слайду 23

Українська пісня Українська пісня! Хто не був зачарований нею, хто не згадує її, як своє чисте, прозоре дитинство,свою горду юність,своє бажання бути красивим і ніжним,сильним і хоробрим? Який митець не був натхненний її багатющими мелодіями,безмежною широтою і красою її образів,чарівною силою,що викликає в душі людській найскладніші,найтонші,найглибші асоціації,почуття і прагнення всього,що є кращого в людині, що підносить її до вершин людської гідності, до людяності, до творчості.

Номер слайду 24

Самоконтроль Схеми речень з ОЧР 1. ( О , О , … О, О …. О , О ,О = О і О , О і О ? ) 1 ряд 2 ряд 3 ряд 4 ряд присудки означення додатки означення

Номер слайду 25

Самоконтроль 2. ( О, О і О, О…О, О, О…. О, О і О , … О, О, О ). 1 ряд 2 ряд 3 ряд 4 ряд додатки означення додатки додатки

Номер слайду 26

« Лінгвістичне лото»

Номер слайду 27

Ключ “Лінгвістичне лото”1 – Г, 2 - В, 3 – Д, 4 – Г, 5 –А, Б.

Номер слайду 28

«Тест – марафон»

Номер слайду 29

Ключ «Тест – марафон»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ завдання. Правильна відповідь1 Г2 Б3 А4 В5 В6 Б7 Г8 Г9 Г10 Б11 А12 Г

Номер слайду 30

Рефлексійна анкета На уроці я: дізнався... повторив... навчився... зрозумів… зробив успіхи... труднощі я відчув... я не вмів, а тепер умію... мене захопило... творити на уроці...

Номер слайду 31

“Мікрофон”

Номер слайду 32

Домашнє завдання. Підготуватися до контрольної роботи;написати твір – мініатюру на тему: „Свою Україну любіть, за неї Господа моліть ” (Т. Шевченко).

Номер слайду 33

Вам вдячна, діти, за увагу, За вашу щирість, доброту, Я зичу всім умінь, наснаги. Знання хапайте на льоту !ppt_x

Номер слайду 34

Дякуємо за увагу!На все добре!

pptx
Додано
21 жовтня 2021
Переглядів
4502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку