Узагальнення знань з теми "Виділення. Терморегуляція"

Про матеріал
Розробка уроку дасть можливість повторити й узагальнити знання учнів з теми; активізувати учнів з різним рівнем підготовки; розвивати мислення, пам'ять, творчі здібності учнів, вміння працювати разом, висловлювати свою думку та робити відповідні висновки; виховувати бережне ставлення до власного здоров’я, науковий світогляд, колективізм, поглиблювати інтерес до біології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вікторина «Виділення. Терморегуляція»Старт

Номер слайду 2

10203040501020304050102030405010203040501020304050«Будова сечовидільної системи»«Терморегуляція»«Будова шкіри»«Захворювання Сечовидільної Системи»« ребуси»Вікторина «Виділення. Терморегуляція»Вихід style.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacitystyle.opacity

Номер слайду 3

«Будова сечовидільної системи»10 Кірковий. Який шар нирки показаний під цифрою 11

Номер слайду 4

20 Структурно функціональна структура нирки. Нефрон.«Будова сечовидільної системи»

Номер слайду 5

30 Орган сечовидільної системи , у якому накопичується сеча. Сечовий міхур. «Будова сечовидільної системи»

Номер слайду 6

40 Орган, що зєднує ниркову миску і сечовий міхур «Будова сечовидільної системи»Сечовід.

Номер слайду 7

Фільтрація.50«Будова сечовидільної системи»механізм, який забезпечує утворення з крові первинної сечі

Номер слайду 8

«Захворювання Сечовидільної Системи10 Уявіть себе в ролі лікаря і за перерахованими медсестрою симптомами встановіть діагноз. Лікарю, обстеження показали, що у цього хворого спостерігаються часті позиви до сечовипускання, під час якого відчувається біль, свербіння, печія. Цистит

Номер слайду 9

Гломерулонефрит20 Уявіть себе в ролі лікаря і за перерахованими медсестрою симптомами встановіть діагноз. Лікарю, у цього хворого спостерігається підвищення температури тіла, зменшення сечовиділення, набрякання обличчя і кінцівок, головний біль, нудота, інтоксикація. «Захворювання Сечовидільної Системи

Номер слайду 10

30 Уявіть себе в ролі лікаря і за перерахованими медсестрою симптомами встановіть діагноз. Лікарю, обстеження довели, що у цього хворого спостерігаються підвищення температури тіла, біль у попереку, сонливість, нездужання, часте і хворобливе сечовипускання«Захворювання Сечовидільної Системи. Пієлонефрит

Номер слайду 11

40 Уявіть себе в ролі лікаря і за перерахованими медсестрою симптомами встановіть діагноз. Лікарю, обстеження показали, що у цього хворого спостерігаються часті позиви до сечовипускання, під час якого відчувається біль, свербіння, печія. Камені в нирках«Захворювання Сечовидільної системи»

Номер слайду 12

50 А-3; Б- 1; В- 2; Г 4«Захворювання Сечовидільної системи»

Номер слайду 13

« РЕБУСИ»10 Нирки

Номер слайду 14

20 Сеча« РЕБУСИ»

Номер слайду 15

30« РЕБУСИ»Уретра

Номер слайду 16

Дерма 40« РЕБУСИ»

Номер слайду 17

50«РЕБУСИ»Волосся

Номер слайду 18

Підшкірна клітковина«Будова шкіри»10 Який шар позначено на малюнку?

Номер слайду 19

1- сальні залози2- потові залози20 Які залози позначені 1-?, 2-?«Будова шкіри»21

Номер слайду 20

301 Зовнішнім покривом тіла є…2. Вона складається з … шарів.3. Верхній шар шкіри називається…4. Під епідермісом розташована…5. У ній є…6. Шкіра виконує такі функції: 1-шкіра, 2- трьох,3-епідерміс,4-дерма, 5 – залози, судини,рецептори, 6- видільну, секреторну, захисну…«Будова шкіри»

Номер слайду 21

Нігті. 40«Будова шкіри»

Номер слайду 22

Епідерміс. Дерма. Підшкірна клітковина. Роговий, ростковий. 50 Назвіть шари шкіри. З чого складається перший шар?«ЧИ ВІРИТЕ ВИ?»

Номер слайду 23

10узгоджена взаємодія в організмі процесів теплоутворення та тепловіддачіТерморегуляція «Терморегуляція»

Номер слайду 24

20 Установіть послідовнісь механізму тепловіддачі за зниженої температури зовнішнього середовища. А) до шкіри надходить більше кровіБ)кровоносні судини розширюються. В) тепловіддача збільшуєтьсяб-а-в«Терморегуляція»

Номер слайду 25

У спеку поту виділяється більше, ніж сечі, а в холодну погоду - навпаки. Як можна пояснити таку закономірність????30 У спекотну погоду людина виділяє більше рідини для того, щоб передбачити перегрівання організму. Виділення поту супроводжується втратою тепла тіла. В результаті зменшення кількості рідини в організмі сечі виділяється менше«Терморегуляція»

Номер слайду 26

40 Як зміна температури тіла впливає на продуктивність праці? При фізичному навантаженні підвищується теплоутворення. При поганій терморегуляції організм відчуває втому«Терморегуляція»

Номер слайду 27

50 У жителів Крайньої Півночі (чукчів, ескімосів, якутів тощо) шар підшкірної клітковини особливо товстий. Як це допомагає їм існувати в умовах низькких температур?Товстий шар підшкірної клітковини захищає від переохолодження, є запасним джерелом енергії . «Терморегуляція»

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 8 клас, Презентації
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
26 травня 2023
Переглядів
484
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку