Узагальнюючий урок- презентація з теми "Травлення"

Про матеріал
Урок спланований як інтелектуальна гра з теми " Травлення", що передбачає перевірку знань та вмінь учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Травлення. Узагальнюючий урок.

Номер слайду 2

Мета:1. перевірити знання та вміння з вивченої теми;2. підготуватись до контрольної роботи;3. навчитись комунікації під час роботи в групі. Форма проведення уроку: інтелектуальна гра.

Номер слайду 3

Організаційний момент: 1. Сформувати групи (команди), визначити капітана, назву.2. Встановити правила роботи в групі (команді)Завдання 1. « Знайди зайвий термін».1 група. КИШЕЧНИК, ГЛОТКА, СТРАВОХІД, ШЛУНОК, ГОРТАНЬ, РОТОВА ПОРОЖНИНА.2 група. ОБОДОВА, СЛІПА, ПРЯМА, АПЕНДИКС, КЛУБОВА, СИГМОПОДІБНА.

Номер слайду 4

Завдання 2. « Впізнай орган за описом»1. Рухливий м'язовий орган.2. Утворений м'язовою посмугованою скелетною тканиною.3. На слизовій оболонці цього органу містяться смакові рецептори. 1. Це рідина, до складу якої входять ферменти.2. Вона має лужне середовище.3. Вона зволожує, знезаражує та обволікає їжу.

Номер слайду 5

Завдання 2. « Впізнай орган за описом»1. М'язовий орган, який виділяє ферменти.2. Всередині цього органу кисле середовище.3. В ньому відбувається початкове перетравлення білків.1. ЇЇ довжина становить 12-15 см.2. Вона виробляє травний сік, що має лужне середовище.3. Місце її розташування знаходиться під шлунком.

Номер слайду 6

Завдання 3. « Встановіть відповідність між ферментом і процесом»1. Цей фермент здійснює початкове розщеплення складних вуглеводів до простих.

Номер слайду 7

Заданная 3. « Встановіть відповідність між ферментом і процесом»2. Цей фермент розщеплює білки до їх кінцевих складових-амінокислот.

Номер слайду 8

Завдання 3. « Встановіть відповідність між ферментом і процесом»3. Цей фермент здійснює початкове розщеплення білків.

Номер слайду 9

Заданная 3. « Встановіть відповідність між ферментом і процесом»4. Цей фермент є і в шлунку, і в 12-палій кишці. Його активність виявляється лише до жирів.

Номер слайду 10

Завдання 4. « Оберіть продукти харчування багаті на білки( 1), жири(2) і вуглеводи(3).»

Номер слайду 11

Завдання 5. « Вставити пропущені слова в таблиці»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Орган. Фермент. Функція шлунок пепсин ?12-пала кишка?Розщеплення жирів до гліцеролу і жирних кислот ?відсутніРозщеплення клітковини, всмоктування води

Номер слайду 12

Завдання 6. « ВІРЮ чи НЕВІРЮ.»1. Вода складає 80% від загальної маси організму людини. 2. Кальцій бере участь у зсіданні крові. 3. Загальна довжина травного каналу становить 12 метрів. 4. Ферменти, які перетравлюють їжу здатні перетравлювати і власні тканини організму. 5. Ендоскопія шлунку дає можливість визначити склад шлункового соку. 6. Кожна людина має в ротовій порожнині 20 кутніх зубів. 7. Активність ліпази в шлунку залежить від віку людини: її багато у дітей і майже немає у людей похилого віку. 8. У дорослої людини довжина тонкого кишечнику становить близько 5-6 метрів. 9. У печінці утворюється вітамін С. 10. Лімфа всмоктує продукти розщеплення вуглеводів і білків. 11. Центр слиновиділення у людини знаходиться в довгастому відділі головного мозку.

Номер слайду 13

Завдання 7. « Впізнай вченого»Впізнай вченого, який вивчав процес травлення1.2.3.4.

Номер слайду 14

Завдання 8. « Закодовані хвороби»ТИТСТОМАТИРТСАГКРЕАПАНТИТДИЦИТАПЕНЗИМІНТОГЕЛЬТЕРІОЗДИСБАКЛЕЦИСХОТИТРИЗММЕТЕОТИТАПЕГМОСАЛЬНЕЛЬОЗСЄІРАК

Номер слайду 15

Завдання 9. « ТОП-5 шкідливих продуктів».

Номер слайду 16

Завдання 10. « ТИ-мені, я- тобі!»Капітани по черзі задають один одному запитання. Загадки для глядачів.1. Повен хлівець білих овець.2. Червоні двері в печери моєїБілі звірі сидіть всередині неї.І м’ясо, і хліб –усю здобич мою. Я з радістю звірам своїм віддаю.3. Завжди в роті, але не проковтнеш.

Номер слайду 17

Підведення підсумків. Підводимо підсумки гри, оцінюємо результативність групової роботи, визначаємо найактивніших учасників.

pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
957
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку