Організаційний момент: 1. Сформувати групи (команди), визначити капітана, назву.2. Встановити правила роботи в групі (команді)Завдання 1. « Знайди зайвий термін».1 група. КИШЕЧНИК, ГЛОТКА, СТРАВОХІД, ШЛУНОК, ГОРТАНЬ, РОТОВА ПОРОЖНИНА.2 група. ОБОДОВА, СЛІПА, ПРЯМА, АПЕНДИКС, КЛУБОВА, СИГМОПОДІБНА.
Завдання 2. « Впізнай орган за описом»1. Рухливий м'язовий орган.2. Утворений м'язовою посмугованою скелетною тканиною.3. На слизовій оболонці цього органу містяться смакові рецептори. 1. Це рідина, до складу якої входять ферменти.2. Вона має лужне середовище.3. Вона зволожує, знезаражує та обволікає їжу.
Завдання 2. « Впізнай орган за описом»1. М'язовий орган, який виділяє ферменти.2. Всередині цього органу кисле середовище.3. В ньому відбувається початкове перетравлення білків.1. ЇЇ довжина становить 12-15 см.2. Вона виробляє травний сік, що має лужне середовище.3. Місце її розташування знаходиться під шлунком.
Завдання 6. « ВІРЮ чи НЕВІРЮ.»1. Вода складає 80% від загальної маси організму людини. 2. Кальцій бере участь у зсіданні крові. 3. Загальна довжина травного каналу становить 12 метрів. 4. Ферменти, які перетравлюють їжу здатні перетравлювати і власні тканини організму. 5. Ендоскопія шлунку дає можливість визначити склад шлункового соку. 6. Кожна людина має в ротовій порожнині 20 кутніх зубів. 7. Активність ліпази в шлунку залежить від віку людини: її багато у дітей і майже немає у людей похилого віку. 8. У дорослої людини довжина тонкого кишечнику становить близько 5-6 метрів. 9. У печінці утворюється вітамін С. 10. Лімфа всмоктує продукти розщеплення вуглеводів і білків. 11. Центр слиновиділення у людини знаходиться в довгастому відділі головного мозку.
Завдання 10. « ТИ-мені, я- тобі!»Капітани по черзі задають один одному запитання. Загадки для глядачів.1. Повен хлівець білих овець.2. Червоні двері в печери моєїБілі звірі сидіть всередині неї.І м’ясо, і хліб –усю здобич мою. Я з радістю звірам своїм віддаю.3. Завжди в роті, але не проковтнеш.