Узагальнюючий урок-змагання “All about food”

Про матеріал
Активізувати лексику з теми «Food» у мові учнів; вдосконалювати навички усного мовлення з опорою на лексико-граматичні структури, навички аудіювання й читання; формувати навички вживання нових лексичних одиниць; перевірити вміння та навички учнів з теми; виховувати у школярів мотивацію до володіння англійською мовою; уважне ставлення до свого здоров’я, культуру мови, увагу та доброзичливе ставлення до товаришів.
Перегляд файлу

Узагальнюючий урок-змагання “All about food”

Мета: активізувати лексику з теми «Food» у мові учнів; вдосконалювати навички усного мовлення з опорою на лексико-граматичні структури, навички аудіювання й читання; формувати навички вживання нових лексичних одиниць; перевірити вміння та навички учнів з теми; виховувати у школярів мотивацію до володіння англійською мовою; уважне ставлення до свого здоров’я, культуру мови, увагу та доброзичливе ставлення до товаришів.

Обладнання: картки з завданнями, опорні схеми, відеоматеріали.

Хід уроку

I. Організаційний момент

ІІ. Підготовка до сприйняття іншомовного мовлення

1. Greeting

-  Good morning, children! Nice to see you all! On today`s lesson we`re going to speak about food. We`ll remember the names of different kinds of food, work in teams. So, let`s start

2. Повідомлення теми та мети уроку. Aim

Поділ на команди, придумування назв команд згідно теми уроку.

II. Основна частина уроку

1. Warm-up

a) With which country do you associate the following food and drink?

1) pudding

a) Brazil / Columbia

2) borscht

b) Japanese

3) hamburgers

c) Ukraine

4) coffee

d) Italy

5) gazpacho

e) Turkey

6) sushi

f) England

7) spaghetti

g) India

8) chicken curry

h) France

9) kebabs

i) the USA

10) champagne

j) Spain

b) Practice the vocabulary. Team battle

Іменники, прикметники, дієслова згідно теми.

c)  Healthy and unhealthy food. Team battle

 Work with flash cards on the blackboard.

Meat, fish, eggs, beans, boiled potatoes, jacket potatoes, bread, rice, pasta, milk, fruit, vegetable juice, low-fat meat, fresh vegetables, frozen vegetables, cakes, biscuits, dried fruit, nuts, peanut, popcorn, yoghurts, crisps, onion,  rice crackers, chocolates, spinach, garlic, onions, chicken

d)  Practice the dialogue. Team battle

Кожна команда має підтримувати діалог протягом 5 хв., не повторюючи фраз  іншої команди.

2. Listening discussion.

- Listen to the story and tell: What ingredients mother put in vegetable soup?

3. Table manners. Team battle

a)  Team 1: What must we do at the table.

    Team 2: What mustn’t we do at the table.

b)  Team 1: How to lay Sunday breakfast table?

     Team 2: How to lay Sunday dinner table?

4. Watching video: “Christmas food traditions”

 Discussion: What do English people cook for Christmas?

5. Group project work

Team 1: Make up Christmas dinner menu.

Team 2: Make up New Year dinner menu.

6. Sing the song “We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year”.

III. Заключна частина уроку

1. Summarizing

2. Home work

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
14 березня 2021
Переглядів
376
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку