В Європу з Україною в серці.

Про матеріал
Матеріал представлен для школярів середнього віку. Загальна інформація про європейські країни, їх цінності. Ілюстровані цікаві картинки для кращого сприйняття, доступний текст. Можна використовувати як презентацію для вчителів, так і для позакласних заходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

В Європу з Україною в серці. Держави – сусіди України.

Номер слайду 2

Гра «Шифрувальник»Рожезкамо Єпівро орп бесе

Номер слайду 3

ЄВРОПА: Валюта – євро Літерний код - EUR

Номер слайду 4

Європа – це частина світу розташована на заході Євразійського материка. Вона має площу 11,5 кв. км,близько 800 млн. населення. На такій маленькій території існують 46 держави. На заході Європу омиває Атлантичний океан, а на півночі – Північно-Льодовитий. Найменша держава на території Європи — це Ватикан, а найбільша за площею – Україна.

Номер слайду 5

«Європейські родзинки»307 років тому у 1710 році українським гетьманом Пилипом Орликом було проголошено «Конституцію прав і свобод Запорізького війська», яка і стала першою в історії Європи Конституцією. Швейцарія – це європейська країна, яка славиться виробництвом годинників.Ісландію називають країною рибалок. гейзерів та вулканів…

Номер слайду 6

А Франція є всесвітнім центром моди. Арнольд Шварценегер – голлівудський актор та колишній губернатор штату Каліфорнія, родом із Австрії, яка є музичною столицею Європи. Болгарію називають трояндовою країною. З цієї країни пішов у світ йогурт – улюблений десерт і дорослих, і дітей .

Номер слайду 7

Греція – це країна, в якій беруть свій початок Олімпійські ігри. Це країна богів та міфів.Іспанія – це край фламенко і кориди. Ця країна є батьківщиною шестиструнної гітари. А за легендою таємничий граф-вампір Дракула проживав в Румунії.

Номер слайду 8

Нідерланди — світовий центр квітникарства, це королівство дерев’яних черевиків, країна сиру, вітряків і тюльпанів. Фінляндія — країна озер і боліт, вкрита снігом до семи місяців на рік. А фінські школи вважаються найкращими у світі. Фінляндія є батьківщиною Діда Мороза. Швеція — одна з найбільших країн Європи. Жителі цієї країни отримують високу зарплату і витрачають на відпочинок грошей більше, ніж будь-яка інша нація у світі.

Номер слайду 9

Кожна країна має свої особливості, але їх об’єднує одне : всі вони є членами Європейського союзу. Сьогодні до Євросоюзу входить 28 країн . Мета Союзу – підтримувати мир, культурні цінності та добробут своїх народів. Його засновано на цінностях поваги до людської гідності, свободи, демократії, рівності, верховенства права та поваги до прав людини. Ці цінності є спільними для всіх держав - членів у суспільстві, де панує плюралізм, недискримінація, толерантність, правосуддя, солідарність та рівність жінок і чоловіків. Європейський Союз має власну символіку. Всім відомий прапор Євросоюзу: на синьому фоні колом розташовано 12 золотих зірок, які є символ довершеності, повноти та єдності. Україна як ніхто знає ціну єдності демократичних країн, чия підтримка дозволила нам зупинити російського агресора. Євросоюз як ніколи об’єднаний у солідарності й підтримці України в усіх вимірах із перших днів вторгнення.

Номер слайду 10

Відзначаючи День Європи 9 травня (разом з іншими європейськими країнами), ми підкреслюємо нашу єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт. Тут, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи. Вже другий рік поспіль Україна відстоює на полі бою свою незалежність від “руського міра”, самобутню ідентичність та своє європейське вільне майбутнє. І сьогодні ми боремось проти рашизму. Ми захищаємось зараз разом з вільною Європою – нашою союзницею, і наша з нею єдність – наближає наш день перемоги, наш перший день миру. Європейський гімн – це гімн не лише Євросоюзу, але й усієї Європи. Музика гімну взята з Дев’ятої симфонії, яку Людвіг ван Бетховен назвав «Ода радості». Столицею об’єднаної Європи є місто Брюссель.

Номер слайду 11

Дива Європи. Пізанська вежа. Італія Біг Бен. Англія. Колізей. Італія (Рим) Ейфелева вежа. Франція. Стоухендж. Англія. Києво-Печерська лавра. УКРАЇНА

Номер слайду 12

А чи ти знаєш ?Грошова одиниця Європейського Союзу (Євро)На цій горі, що знаходиться в Греції, за легендою жили давньогрецькі боги. (Олімп)Що символізують 12 зірок на прапорі ЄС ? (Символ довершеності та досконалості.)Коли в Європі відзначається День Європи? (9 травня) А коли в Україні відзначається День Європи? (3 неділя травня).Європу від Азії відділяють…Уральські гори. В якій країні було виведено породу собаки, що характеризується хоробрістю та вірністю;її називають вівчаркою.(Німеччині). Яка країна є батьківщиною Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Данте, Галілео Галілея… (Італія). Найбільша за площею країна Європи – Україна

Номер слайду 13

УкраїнаЄ багато країн на землі,В них – озера, річки і долини.Є країни великі й малі,Та найкраща завжди БАТЬКІВЩИНА.

Номер слайду 14

Дякуємо!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Білецька Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Иванова Ольга
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Презентації
Інкл
Додано
20 травня 2023
Переглядів
462
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку